Písek: Plánovaná protipovodňová opatření na sídlišti Portyč se představila veřejnosti

08.03.2017 13:12

V pondělí se v zasedací místnosti Městského úřadu Písek v ulici Budovcova uskutečnila beseda na téma protipovodňových opatření na sídlišti Portyč. Projekt představili pracovníci a ředitel Povodí Vltavy. Z dvanácti přítomných návštěvníků většina s vybudováním zábran souhlasila.

Písek: Plánovaná protipovodňová opatření na sídlišti Portyč se představila veřejnosti
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Zábrany budou stát na levém břehu řeky Otavy až k ústí potoka Jiher a ochránit tak hustě obydlené sídliště Portyč.

„Na základě žádosti města Písku zařadilo Ministerstvo zemědělství ČR stavbu protipovodňových opatření do seznamu akcí, jejichž financování bude podpořeno z dotačního programu a to částkou 30 milionů Kč,“ vysvětlil Petr Jelínek z odboru investic a rozvoje.

Dle kontrolního rozpočtu projektanta jsou stavební náklady propočteny na částku cca 51,5 milionu Kč bez DPH. Do celkových nákladů se dále započítávají náklady na projekty, výkupy pozemků, výběrové řízení na zhotovitele stavby atd.

Povodí Vltavy bude jako žadatel o dotaci celou stavbu administrovat i realizovat a bude se podílet náklady spojenými s inženýrskou činností a realizací stavby v předpokládané výši 1,1 milionů Kč.

„Zbylou část celkových nákladů, v tuto chvíli rozpočtovaný předpoklad 22,2 milionů Kč, bude muset uhradit město Písek. Po konzultacích s Povodím Vltavy lze předpokládat na základě realizace staveb obdobného charakteru, že soutěží dojde k výraznému snížení ceny na částku pohybující se do 40 milionů Kč bez DPH, což by představovalo náklady ze strany města do maximální výše 10 milionů Kč. Z této částky navíc bude odečten přibližně 1 milion korun, který město Písek zaplatilo za projektovou dokumentaci při přípravě akce a dle dohody bude uhrazen Povodím Vltavy. Nyní Povodí Vltavy připraví výběrové řízení, které proběhne v květnu až červnu a letos v létě začne samotná realizace,“ říká místostarosta Josef Knot.

Zastupitelstvo města záměr realizace tohoto projektu schvaluje a vyhrazuje si právo konečného schválení realizace díla po ukončení výběrového řízení, v návaznosti na konečný realizační rozpočet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…