Plzeň: Občané se mohou vyjádřit k chystané proměně vnitrobloku v Sokolovské ulici

10.11.2019 21:34

V prvním plzeňském obvodu by se mohl v nejbližších letech dočkat revitalizace vnitroblok v Sokolovské ulici. Veřejná diskuse s občany k tomuto tématu se bude konat 11. listopadu 2019 od 15 do 18 hodin v sálu Střední průmyslové školy dopravní v Plzni, Karlovarská 99.

Plzeň: Občané se mohou vyjádřit k chystané proměně vnitrobloku v Sokolovské ulici
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„V současné době jsme v takzvané analytické části návrhu, čili zjišťujeme, jaké změny či úpravy by si obyvatelé přáli,“ říká ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.  Na setkání chce společně s vedením městského obvodu Plzeň 1 zjistit, co si ve vnitrobloku přejí jeho uživatelé.

„Lidé mohou přicházet během celého odpoledne a budou se moci vyjádřit k tomu, jaké změny by si ve vnitrobloku přáli, jakou mají představu například o množství zeleně, herních prvků pro děti i dospělé a celkově o možnostech využití prostoru,“ uvedl Jaroslav Holler, vedoucí ateliéru veřejného prostoru.

„Již delší dobu se na nás obracejí obyvatelé jednotlivých bytových domů z tohoto vnitrobloku, od kterých jsme dostali řadu impulsů k tomu, že si přejí změnu a o revitalizaci mají zájem. To se shoduje s naším záměrem postupně revitalizovat vnitrobloky na sídlištích v našem obvodu. Mimo tento vnitroblok aktuálně řešíme také revitalizaci vnitrobloků například v ulicích Manětínská či Krašovská,“ dodala starostka městského obvodu Plzeň 1 Helena Řežábová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…