Polička má nový park

11.11.2014 11:23

Město Polička vybudovalo nový park v lokalitě rodinných domků Mánesova.  Stavební a sadové úpravy byly v novém areálu o rozloze asi 0,5 hektaru dokončeny na podzim tohoto roku.  Na první pohled každého zaujme i zcela nový prvek, který tu vznikl, a to je kopeček, který může sloužit v zimě menším dětem pro sáňkování.

Polička má nový park
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žena sedící na lavičce v parku. Ilustrační foto

Vysazeno bylo celkem 1493 rostlin, z toho i několik desítek listnatých a jehličnatých stromů. Z listnatých stromů jsou zde k vidění např. zvláštní odrůdy javoru, břízy, habru, jabloně a třešně, z jehličnatých dřevin odrůdy smrku, borovice a jedle.

Park za 2,2 mil. Kč pořídilo město Polička s využitím dotačních prostředků. Na sadové úpravy parku přispěje dotací ve výši 0,56 mil. Kč Státní fond životního prostředí ČR v rámci Operačního programu Životní prostředí. Nový mobiliář, který ještě v parku chybí, bude pořízen v dalších letech dle finančních možností města. Na jaře přibudou nové lavičky a některé herní prvky pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: policka.org

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…