Prachatice: La Manche již přeplaván

12.02.2018 19:47

Kampaň v Prachaticích odstartovali Jan Bauer, poslanec Parlamentu PS ČR, zastupitel kraje i města a Jana Krejsová, zastupitelka kraje, radní města a předsedkyně SOS Prachatice.

Prachatice: La Manche již přeplaván
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Děkujeme všem, kteří se od 1. února 2018 zapojili a ještě do konce února 2018 zapojí, společně s námi, do kampaně Přeplav svůj La Manche. Jde již počtvrté o soutěž v plavání pro seniory z celé republiky. V loňském roce město Prachatice získalo 4. místo v ČR. Letos je přihlášeno 14 klubů. Patronkou projektu je Lucie Leišová, přemožitelka Gibraltaru a nadšená podporovatelka plaveckých aktivit Senzačních Seniorů.

Patronka Lucie Leišová v roce 2014 přeplavala Gibraltarskou úžinu. Její pokus byl dlouhý 25 km a trval celkem 6 hodin a 40 minut. Lucie je čtvrtou českou ženou, které se přeplavba povedla. „ Svůj život si bez vody, ledu a zimy nedovedu představit. Baví mě plavat právě se seniory, vždy jsou dobře naladěni a mají obrovskou chuť si dobře zaplavat a překonat své rekordy“, doplňuje usměvavá Lucie Leišová.

Zdravé město Prachatice společně s Klubem SenSen Prachatice a SeniorPointem Prachatice nabízí tuto sportovní aktivitu nejen pro seniory… Společnými silami jsme již za týden uplavali více jak 34 km. Tak kolik to bude celkově? 

Vedle zahájení (2. 2.) a ukončení (23. 2.) se plave individuálně po celý měsíc. V bazénu na pokladně budou sčítací archy, do kterých poté každý individuálně zapíše počet uplavaných „bazénů“ (jeden bazén je 25 metrů). Děkujeme za časnost a čestnost. Cílem kampaně je zvládnou během celého měsíce společně 34 kilometrů za město Prachatice (a to již máme, takže překonáme další kilometry?). Partnerem akce je VZP a Nadace Charty 77.

Na zahájení se nejen plavalo, ale také měřilo a vážilo. VZP (Všeobecná zdravotní pojišťovna)Prachatice zajistila měření tlaku, tepu, tuku v těle. Stejně tak měřila tlak ještě „sestra ve výslužbě“ Aloisie Tomčányová ze Seniorské občanské společnosti Prachatice. SOS Prachatice a její členové navštěvují Plavecký bazén v Prachaticích pravidelně každý pátek od 13 hodin celoročně.

Děkujeme VZP Prachatice i VZP za dárky do závěrečných plaveckých závodů i paní Tomčányové za měření.

Plavání nepřepíná, ale důkladně procvičí svaly celého těla. Nepřetěžuje klouby. Voda nadlehčuje, a tím je zátěž minimální. Za třicet minut lehkého plavání spálíme 360 kalorií. Čím jsme trénovanější, tím déle dokážeme plavat a spálíme tak větší množství kalorií. Právem je plavání často prezentováno jako téměř ideální sport. Sportujme tedy v bazénu, udělejme něco pro své zdraví a pohodu. Plavme celoročně, v únoru Přeplavme svůj La Manche.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

10:23 Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

Rozšíření sportovního areálu se dočkají obyvatelé Černic. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s měs…