Praha: Město společně s autoškolami našlo řešení zkoušek řidičů

14.12.2011 15:40

Magistrát hlavního města se dnes opět sešel se zástupci autoškol, aby společně řešili dočasně zvýšenou poptávku na zkoušky z odborné způsobilosti žadatelů o řidičská oprávnění. Výsledkem jednání je, že na přechodnou dobu budou ke zkoušení z teorie využívány prostory Dopravního podniku v Hostivaři. Od 1. února 2012 si pak magistrát pronajme ještě jednu učebnu Na Bohdalci.

Praha: Město společně s autoškolami našlo řešení zkoušek řidičů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

„Výsledkem jednání je, že k prostorám Na Bohdalci nyní přibyde 16 míst v učebně Dopravního podniku. Mezitím budeme pracovat na úpravě a vybavení nábytkem a počítači další učebny Na Bohdalci, kde tak od 1. února bude celkem 50 míst,“ řekl ředitel odboru Josef Mihalík. „Situace se tak v polovině ledna stabilizuje: kdo si začne nyní dělat autoškolu, bude v březnu skládat zkoušku bez časové prodlevy. V průběhu příštího roku by k šestnácti komisařům mělo přibýt dalších šest na výpomoc. Ti na přelomu března a dubna složí zkoušku komisaře, budou sice vykonávat jinou práci, ale v době zvýšeného zájmu o složení zkoušek o řidičská oprávnění budou připraveni nám pomoci,“ dodal ředitel.

„Jsem rád, že jsme situaci společně s magistrátem zdárně vyřešili a věřím, že zkoušky budou od nynějška skládány v řádných termínech,“ řekl Ondřej Horázný, který zastupuje autoškoly.

Zkoušky žadatelů o řidičská oprávnění jsou nyní prováděny zkušebními komisaři v počtu patnácti osob v požadovaných termínech s tím, že od 1. 2. 2012 nastoupí další komisař, takže celkový počet komisařů stoupne na šestnáct.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …