Praha: Prodloužený víkend láká na festival Mezi ploty

20.09.2015 8:36

Festival Mezi ploty se letos v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice uskuteční 26. a 27. září, a stane se tak největší kulturní událostí svatováclavského víkendu. Rozsáhlý multižánrový mix bude rozdělen do několika programových zón.

Praha: Prodloužený víkend láká na festival Mezi ploty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Na hlavní scénu, nazvanou Hudební Central Park, přijede populární mladý písničkář Voxel, legendární Blue Effect s fenomenálním kytaristou Radimem Hladíkem, Gipsy.cz, ATMO Music nebo Eddie Stoilov. Hlavními hvězdami budou Ewa Farna a Tomáš Klus, který právě tady vystoupí naposled před chystanou roční pauzou.

V Rodinné zóně zahrají hudebníci, kteří dovedou zaujmout všechny generace – Kašpárek v rohlíku, Ivan Hlas, Sto zvířat, Vltava, Ondřej Ruml a mnoho dalších. Muziku a divadelní představení pro děti doplní klauniády, cirkus, bublinová show, tanec, kouzlení, žonglování a spousta zábavných her.

Alternativní zóně bude vévodit dvojice mimořádných osobností: Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem. Vystoupí tu také King Shaolin, Republic of Two, Imodium, Sunflower Caravan, Tonya Graves, Jana Lota nebo Vladivojna La Chia.

Street Art Zone, ozvláštněná motivy graffiti, bude hostit přední rappery Orion, Ego a Lipo či kapely Prago Union, Fast Food Orchestra a Megaphone.

Cena vstupenek zůstává velmi příznivá

Mezi ploty – to je také divadelní přehlídka, a jeviště Divadla Za plotem proto obsadí soubory jako Činoherní klub, Studio Ypsilon a improvizační skupina Simony Babčákové. Koncertem v divadle celou akci zakončí jedna z dlouholetých opor festivalu – originální zpěvák Dan Bárta.

Pokud jste dosud nevěděli, jak strávit prodloužený zářijový víkend, nyní je volba jasná: nezbývá než zamířit do Bohnic. Pestrou kulturní nabídku a výbornou atmosféru si určitě užijete – tím spíše, že cena vstupenek zůstává velmi příznivá. Celý program festivalu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…