Praha: Rada přijala materiál, na jehož základě by se opět mohly začít tisknout papírové kupony na MHD

27.01.2015 20:47

Hlavní město Praha je ode dneška připraveno na eventuální přechod od elektronického jízdného na MHD zpět k papírovým kuponům. Tuto změnu by si mohla vyžádat situace, kdy by městu došly licence k vydávání nových karet, kterých má v současnosti přibližně 60 tisíc kusů. Rada hlavního města Prahy se tímto krokem chce vyhnout situaci, aby město muselo pod časovým tlakem kupovat licence nové - v rámci jednacího řízeni bez uveřejnění, tak jako to nesystémově řešila předchozí vedení města.

Praha: Rada přijala materiál, na jehož základě by se opět mohly začít tisknout papírové kupony na MHD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Ubezpečuji všechny stávající držitele Opencard, že pro ně se vůbec nic nemění. Případné změny se v budoucnu dotknou výhradně nových klientů, a to pouze za předpokladu, že dojdou ty licence, které má město k dispozici. I nadále platí to, co jsme s kolegy deklarovali. Papírové kupóny nejsou komplexním řešením, které bychom chtěli brzy představit, nýbrž záložním," uvedla pražská primátorka Adriana Krnáčová.

V tuto chvíli je město připraveno začít okamžitě tisknout kupony pro měsíční jízdné (cca 300 tisíc kusů) a pro čtvrtletní jízdné (cca 600 tisíc kusů). Roční papírové kupony pak budou k dispozici k 1. březnu. Do té doby by se roční kupony vydávaly prioritně elektronicky na zbývajících licencích.

„Chtěla bych současně vyvrátit tvrzení, že vedle sebe nemohou fungovat Opencard a papírové kupony. Dopravní podnik totiž papírové kupony vydává stále, pro studenty od 15 do 26 let a pro seniory ve věku 60 – 70 let. Takto jich vydá desetitisíce ročně a s jejich fungováním není žádný problém. Skutečně není nutné vyvolávat paniku tvrzením, že se Opencard ruší a přecházíme zpět na papír,“ dodala primátorka Adriana Krnáčová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…