Příbram: O prázdninách bude vždy některá mateřská škola v provozu

07.03.2017 10:48

Zápis do mateřských škol se uskuteční 4. května 2017 od 10 do 16 hodin. Rodiče, jejichž dítě nebylo v minulém roce umístěno, musí podat novou žádost.

Příbram: O prázdninách bude vždy některá mateřská škola v provozu
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Zápis dětí do mateřských škol pro školní rok 2017/2018

Termín zápisu: 4. května 2017 od 10:00 do 16:00 hodin v sídlech jednotlivých mateřských škol

Rodiče při zápisu předloží:

  • občanský průkaz
  • rodný list dítěte
  • vyplněnou žádost o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání
  • potvrzení lékaře o řádném očkování dítěte (toto neplatí pro děti zapisované k povinnému předškolnímu vzdělávání - viz níže)

Tiskopisy žádostí o přijetí dítěte jsou k vyzvednutí v jednotlivých mateřských školách a ke stažení na jejich internetových stránkách.

Rodiče, jejichž dítě nebylo po zápisu v minulém roce umístěno, musejí pro školní rok 2017/2018 podat novou žádost.

Důležitá změna:
Na základě novely zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) se od školního roku 2017/2018 nově zavádí povinné předškolní vzdělávání. Podle ustanovení §34 odst. 1 je předškolní vzdělávání povinné od počátku školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne pátého roku věku, do zahájení povinné školní docházky dítěte. Pro školní rok 2017/2018 se tato povinnost tedy vztahuje na děti narozené od 01.09.2011 do 31.08.2012, včetně dětí s odkladem povinné školní docházky. Pro děti mladší (tedy dvouleté až čtyřleté) je předškolní vzdělávání nadále nepovinné. 2)

Prázdninový provoz mateřských škol 2017

Rozvrh provozu MŠ v měsících červenci a srpnu 2017 byl sestaven na společném jednání místostarosty města, Odboru školství, kultury a sportu a ředitelek všech příbramských mateřských škol tak, aby byla v každém pracovním týdnu v uvedeném období vždy některá z mateřských škol v provozu (odst. 1 § 3 vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání, které umožňuje ředitelce po projednání se zřizovatelem v měsících červenci a srpnu provoz školy omezit nebo přerušit pro zajištění plnění úkolů organizace a povinností zaměstnavatele).

Vyplněnou přihlášku k předškolnímu vzdělávání dítěte na dobu určitou v červenci a nebo srpnu 2017 musejí rodiče předložit v příslušné mateřské škole v období 1. – 31. května 2017. Tiskopis přihlášky bude k vyzvednutí v jednotlivých mateřských školách a ke stažení na jejich internetových stránkách. K přihlášce je třeba přiložit kopii evidenčního listu z kmenové mateřské školy.

Více informací naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…