Rakouského partnera získaly po Třebíči i Kožichovice

18.09.2017 19:05

Starostka Kožichovic Šárka Majerová podepsala smlouvu o partnerství s rakouským městem Lilienfeld. Akce se konala v rámci 25. ročníku běhu Matyáše Žďárského, již tradiční, kožichovické akce. Třebíč a Lilienfeld jsou partnerskými městy už 25 let.

Rakouského partnera získaly po Třebíči i Kožichovice
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Pojítkem našich vztahů je osobnost Matyáše Žďárského, akademického malíře, horolezce, lyžařského průkopníka a vynálezce alpského vázání, který se narodil v Kožichovicích u Třebíče, v Třebíči chodil do školy a většinu života prožil právě v Lilienfeldu,“ uvedla místostarostka Třebíče Marie Černá, která se slavnostního podpisu účastnila a právě ona byla u začátku partnerských vztahů obou měst.

V Kožichovicích se slavnostního podpisu kromě starosty Wolfganga Labenbachera zúčastnili členové zastupitelstva i řada občanů a také hudebníci městské kapely z Lilienfeldu, kteří zahráli přítomným několik skladeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…