Sokolov: Setkání političek pořádala místostarostka už podruhé

03.12.2016 13:40

Místostarostka Renata Oulehlová pozvala k obědu politické kolegyně ze Sokolovska. Setkání uspořádala už podruhé ve své funkci. S političkami tentokrát obědvala také nová hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Sokolov: Setkání političek pořádala místostarostka už podruhé
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

U stolu se dále sešly starostky Iva Kalátová z Rotavy, Olga Gossová ze Svatavy, Martina Majdáková z Jindřichovic a místostarostka Kynšperku nad Ohří Štěpánka Neubergová.

Diskutovaly například o nedávno proběhlých volbách do zastupitelstev krajů a kvitovaly, že nejenom v regionální, ale také vysoké politice, přibývá žen. Právě tento trend už před rokem místostarostku Renatu Oulehlovou k setkání inspiroval. "Jsem historicky první žena na sokolovské radnici a po nástupu jsem cítila potřebu popovídat si i s ženami v politice a znát jejich názor a zkušenosti. Společně tak můžeme zhodnotit, co se kde podařilo nebo nepodařilo za proběhlý rok, můžeme si vzájemně poradit a předat své poznatky," vysvětluje smysl pracovních obědů Renata Oulehlová.

Hejtmanka Jana Vildumetzová souhlasí, že podobná neformální setkání jsou prospěšná a naznačila, že i ona by se ráda pravidelně potkávala se starosty měst a obcí Karlovarského kraje s tím, že poprvé by komunální představitele sezvala už příští týden.

Politické kolegyně mluvily také o sociálně vyloučených lokalitách, problémech nepřizpůsobivých spoluobčanů, nutnosti změn v sociální legislativě nebo rozpočtovém určení daní. Systém financování totiž obcím ztěžuje evidenční charakter trvalého bydliště. To odnáší zejména menší obce, kde často celý rok žijí lidé v rekreačních oblastech a tím pádem do obecních rozpočtů nepřispívají. Řeč byla také o veřejných setkáních s občany, které plánuje hejtmanka ve svém úřadu zavést.

Zúčastněné si na závěr předaly drobné dárky a rozloučily s tím, že ve spolupráci budou pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…