Šumperk: Klášterní slavnosti oslaví pouto mezi Šumperkem a Vídní

18.09.2023 19:26 | Tisková zpráva

Slavnostní zakončení 17. ročníku festivalu Klášterní hudební slavnosti naplní letošní motto „Inspirace Vídní“. Skladby W. A. Mozarta a O. Kukala zahrají v sobotu 30. září v šumperském divadle laureátka Pražského jara Anna Paulová a Pražský komorní orchestr.

Šumperk: Klášterní slavnosti oslaví pouto mezi Šumperkem a Vídní
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Závěrečný koncert „Klášterek“, nesoucí název „Vídeň, Praha, Šumperk“, bude oslavou pomyslného propojení města Šumperka s Vídní. Laureátka Pražského jara klarinetistka Anna Paulová spolu s Pražským komorním orchestrem zahrají skladby Wolfganga Amadea Mozarta a současného českého autora Ondřeje Kukala. „Těším se, že i poslední koncertní večer naplní vysoká očekávání a publikum bude odcházet očarováno a spokojeno stejně jako ze všech ostatních šestnácti koncertů festivalu,“ libuje si ředitel festivalu Roman Janků.

Anna Paulová je nejlepší česká klarinetistka nastupující generace. Má za sebou spolupráce s předními orchestry a dirigenty, kromě laureátky Pražského jara získala mnohá další ocenění na domácích i zahraničních soutěžích. Pražský komorní orchestr patří mezi čtyři nejstarší komorní orchestry v Evropě, koncertoval doslova na celém světě a nahrál bezpočet titulů. Vstupenky lze koupit v tradičních předprodejích, on-line ZDE nebo na místě před koncertem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…