Třebíč: Taxikáři diskutovali na radnici. Aktuální téma je EET

09.10.2017 13:02

Pracovníci odboru dopravy a komunálních služeb se při vyřizování osvědčení řidičů taxislužby nebo registraci vozů taxislužby setkávají se spoustou dotazů, z nichž mnoho je i mimo jejich agendu. Proto se rozhodli oslovit co nejvíce lidí, kteří se taxislužbou zabývají a zorganizovali jejich setkání.

Třebíč: Taxikáři diskutovali na radnici. Aktuální téma je EET
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Na Den pro TAXI, který se konal v úterý 3. října, přijeli pracovníci, zabývající se technickými prohlídkami vozidel, servisem taxametrů, zkušební komisař, městská policie i Policie ČR, lidé z živnostenského úřadu, právník města a také pracovníci dopravních úřadů z Jihlavy, Moravských Budějovic a Náměště nad Oslavou.

„Nejdříve si účastníci oprášili samotný zákon o taxislužbě a seznámili se i s novinkami, které přinesla jeho nedávná novela. Ještě před začátkem setkání měli dopravci možnost zaslat dotazy k dané problematice, které byly na setkání zodpovězeny a vyřešeny. Dopravci i řidiči dostali komplexní informace o technických prohlídkách aut, dopravních značkách, parkování, zdravotních prohlídkách pro řidiče. Dověděli se, jaké má být vybavení vozidel, jaké jsou nejčastější přestupky, jak mají být vozidla taxi označená, jaké jsou podmínky pro vydání průkazu řidiče, nebo jaké jsou v souvislosti s provozem služby kontroly,“ uvedla organizátorka setkání, pracovnice odboru dopravy a komunálních služeb v Třebíči Jitka Matejová.

Nejvíce a nejpodrobněji dopravci diskutovali elektronickou evidenci tržeb (EET), která bude v taxislužbách povinná od března příštího roku. Aktuální informace pak dopravcům poskytne přímo finanční úřad, jež má EET v kompetenci. Další diskuze se týkala nepovoleného podnikání v taxislužbě. Na toto téma přednášela zástupkyně živnostenského úřadu a zástupci Policie ČR.

„Dotazů i témat k projednání bylo mnoho, dopravci i řidiči přivítali mnoho praktických a užitečných informací,“ uvedl vedoucí odboru dopravy a komunálních služeb Aleš Kratina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.