Uherské Hradiště: Děti se mohou těšit na nové hřiště v Sadech

31.03.2017 7:33

Nové dětské hřiště na území města budou děti moci začít užívat již od poloviny měsíce května v ulici Pod Lipkami v Sadech. Město vydalo začátkem měsíce března výzvu k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem „Realizace dětského hřiště v ulici Pod Lipkami v Sadech“, hřiště postaví společnost Flora Servis s.r.o.

Uherské Hradiště: Děti se mohou těšit na nové hřiště v Sadech
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

"Děti se mohou těšit např. na věž se skluzavkou, lanovou pyramidu, kolotoč, několik houpaček, zvířátko na pružině a tzv. hnízdo. Nebude samozřejmě chybět ani pískoviště, které bude vybaveno rohovými sedáky a krycí plachtou," sdělil radní města František Elfmark. Práce na novém hřišti by podle jeho slov měly být zahájeny počátkem měsíce dubna, jako termín ukončení projektu byl stanoven 15. květen. Jednotlivé herní prvky budou z bezpečnostních důvodů doplněny o vhodnou dopadovou plochu, jak stanoví státní norma.

"Doufám, že se nové hřiště dětem bude líbit a zažijí na něm spoustu zážitků a radosti", přál si Elfmark.

K vybudování dětského hřiště radnice přistupuje v rámci nové Aktualizace koncepce dětských hřišť na území města Uherského Hradiště. V letošním roce by se úprav měla dočkat také další hřiště: rekonstruovat se bude kupříkladu jedno dětské hřiště ve Štěpnicích (konkrétně u domu č. 1095) či sportovní hřiště na sídlišti Východ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…