V Bohumíně finišují s výstavbou sportovní haly

23.08.2014 11:44

Stavba městské sportovní haly v Bohumíně finišuje. Sportovcům se nový stánek otevře už na začátku září. Náklady na její vybudování jsou 50 milionů korun, město si na stavbu vzalo úvěr ve stejné výši. „Hala má ocelovou konstrukci a vyrostla za necelý rok na ploše 3 715 metrů čtverečních. Na rozdíl od jiných sportovních hal v republice má extrémní rozměry. Při slavnostním otevření proto budeme usilovat o zápis do České knihy rekordů,“ uvedl starosta Bohumína Petr Vícha.

V Bohumíně finišují s výstavbou sportovní haly
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Nová hala nabídne hned čtyři hřiště. Jeden tenisový kurt, jedno hřiště s umělým trávníkem 5. generace, další hřiště s polyuretanovým povrchem pro sálové sporty a nakonec nebude chybět ani sportovní sál pro badminton nebo zumbu či aerobik. Na své si přijdou i diváci, čeká na ně tribuna s kapacitou 180 míst. Jednotlivá hřiště od sebe budou oddělovat spouštěcí sítě vysoké šest až sedm metrů. Sportovci zde najdou deset šaten a pět sociálních zařízení. Před halou vyrostla i nová parkovací místa.

„Momentálně prostory haly čistíme a vybavujeme ji nábytkem. Označují se šatny a toalety a zbývá ještě nainstalovat venkovní nápis „sportovní hala“. Kvůli vysoké vlhkosti sice ještě schází finální povrch na tenisovém a badmintonovém hřišti, ale prostory se intenzivně vysušují za pomoci vzduchotechniky a také odtahové šachty pro kouř a teplo, kterou hala musí mít kvůli případnému požáru,“ uvedla Hana Kaspřáková z odboru rozvoje a investic bohumínské radnice.

Pro veřejnost se nový sportovní stánek otevře v Bohumíně už v pátek 5. září od 14 do 18 hodin. Těšit se může jak na exhibiční tréninky spolu se dnem otevřených dveří, tak první zatěžkávací zkoušku. Tou bude florbalový turnaj žen nazvaný Bospor Women´s Cup 2014. Ten proběhne v sobotu 6. a v neděli 7. září. Síly v něm změří přední české i slovenské kluby, stejně tak i česká reprezentace. „Týden před začátkem ženské florbalové extraligy se v Bohumíně utká hned šest týmů z Česka i Slovenska. Pro ženy to bude poslední příprava před startem mistrovské soutěže,“ uvedl místostarosta Bohumína Igor Bruzl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-bohumin.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…