V Havlíčkově Brodě se sešli památkáři

02.06.2016 19:13

Koncem května proběhla v Havlíčkově Brodě konference zaměřená na problematiku památkového urbanismu. Na přednášky vynikajících českých odborníků z oblasti památkové péče se do Havlíčkova Brodu dostavilo více než sto šedesát účastníků z celé České republiky. Organizátorem akce byl Svaz historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

V Havlíčkově Brodě se sešli památkáři
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

Hlavním cílem konference, která probíhala v nově opraveném renesančním sále Staré radnice, bylo představit účastníkům vzájemný dialog mezi třemi subjekty, a to památkářem, projektantem a investorem.

„Právě oni mají odpovědnost za vytváření a kvalitu našeho veřejného prostoru v historických lokacích, a to jak v urbanizovaných sídlech, tak i v navazující volné kulturní krajině,“ doplnil předseda SHSČMS Libor Honzárek.

Konference byla určena zejména projektantům, investorům, zástupcům státní správy i samosprávy, vlastníkům památkových objektů z řad státních, samosprávných, církevních i privátních majitelů, studentům stavebních a technických škol, ale též i občanům, kteří se o danou problematiku zajímají.

Smyslem akce bylo setkání "odzdola"

„Smyslem této akce nebylo uspořádat „vědeckou“ konferenci cílenou pouze na akademiky, teoretiky architektury či odborníky na dějiny umění, ale spíš pro subjekty tzv. odzdola, tedy pro aktéry z praktického stavebního a projekčního života, pro starosty či zastupitele malých měst a obcí, pro občany,“ přiblížil Honzárek.

Přínos konference ocenil i starosta hostitelského města Jan Tecl. „Věřím, že konference byla přínosná nejen pro její účastníky, ale také pro všechny, kteří mají rádi památky, váží si jich a záleží jim na prostředí, ve kterém tráví své životy,“ uzavřel starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…