V Klimkovicích v sobotu odstartuje lázeňská sezona

05.05.2016 19:44

Lázeňskou sezonu budou spolu se svými klienty, městem a jeho obyvateli a dalšími návštěvníky slavnostně zahajovat Sanatoria Klimkovice v sobotu 7. května. Mezi největší lákadla bude patřit nejen koncert Tomáše Savky, ale hlavně různé typy rehabilitačních cvičení, které si zájemci vyzkoušejí zdarma.

V Klimkovicích v sobotu odstartuje lázeňská sezona
Foto: Klimkovice
Popisek: Starosta Klimkovic Zdeněk Husťák (ČSSD)

„Na kolonádě lázní bude připraven doprovodný hudební program, jehož hlavní hvězdou bude držitel ceny Thálie Tomáš Savka, který v 16 hodin zazpívá s bigbandem Gangsters of swing orchestra,“ prozradila vedoucí marketingu Sanatorií Klimkovice Kristýn Cnotová. Vystoupí též famózní Klimkovické pjenice.

Lázně jsou ovšem určeny především pro zdraví, proto bude součástí programu také možnost vyzkoušet si speciální rehabilitační cvičení. „Po celý den budou otevřeny ukázkové hodiny pro veřejnost. Pod dohledem fyzioterapeutů si tak budou moci příchozí vyzkoušet různé pohybové a relaxační aktivity uvnitř areálu například cvičení na míčích, SM systém, cvičení v závěsném systému Redcord, power jogu, skupinovou relaxaci ve snoezelenu, harmonizaci v relaxační pyramidě, nebo muzikoterapii,“ doplnila vedoucí fyzioterapie Romana Holáňová. Místa na cvičení je vhodné si rezervovat na recepci Sanatorií Klimkovice.

Tradiční komentované prohlídky lázní budou startovat od recepce v 10, ve 14 a v 15 hodin. 

Venku odborníci poradí, jak správně provozovat nordic walking, tedy takzvanou severskou chůzi se speciálními hůlkami. Bude možné se projet na koloběžce i na koníkovi. Po celý den bude také otevřené golfové odpaliště za areálem lázní, kde si budou zájemci pod dohledem trenéra testovat své golfové dovednosti.
Sobotní odpoledne obohatí také klimkovické spolky. Centrum volného času Mozaika připravuje otvírání studánek.

„Lesní skřítek spolu s vílou postupně otevřou všechny tři studánky na hýlovském kopci, které se obyvatelům Klimkovic loni podařilo obnovit a vyčistit. Vyjdeme z recepce lázní, kde máme sraz zhruba ve 14.30. První rituál se odehraje u Liduščiných studánek, pak se přesuneme ke Kouzelné studánce a nakonec ke studánce do Pekelného dolu. Celý okruh měří asi 4 kilometry,“ prozradila ředitelka Mozaiky Renata Návratová.

Kdo by celou trasu nezvládl, může vyrazit až na závěrečný rituál do Pekelného dolu. Sraz bude v 16.20 opět na recepci lázní.

Další procházková trasa čeká na ty, kteří se chtějí seznámit s dnešní podobou unikátního Lesního parku Klimkovice nacházejícího se hned vedle areálu lázní. Na prohlídku s jeho tvůrci z občanského sdružení Čisté Klimkovice se bude vyrážet od vstupní brány v 15 hodin. „Předvedeme všechny dřevěné herní prvky i umělecká díla, která se nám podařilo v uplynulých třech letech do parku postupně instalovat, samozřejmě včetně prvního vyhlídkového posedu určeného i pro vozíčkáře,“ řekl Jakub Unucka, předseda Čistých Klimkovic.

„Naše lázeňská sezona už je samozřejmě v plném proudu, sanatoria jedou na plnou kapacitu. Takže zahájení lázeňské sezony je spíše symbolické, ale o to příjemnější. Bude to určitě vítané zpestření pobytu pro naše pacienty, hlavně ty dětské. Ale vždycky nás potěší, když se přijdou podívat i lidé ze širokého okolí a hlavně obyvatelé Klimkovic,“ řekl prokurista Sanatorií Klimkovice Jozef Dejčík.  

„Jde o jednu z akcí, která je zvláště cenná tím, že se při její organizaci spojují síly soukromého subjektu, tedy Sanatorií Klimkovice, které jsou zdejším největším zaměstnavatelem, města i našich spolků,“ podotkl starosta Klimkovic Zdeněk Husťák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…