Vimperk: Stromům v alejích po obnově se daří dobře

20.06.2016 10:02

Celkem 208 ošetřených a 115 nově vysazených stromů, odstranění náletových, prostorově nevhodných a nemocných dřevin, takový byl výsledek vloni uskutečněné obnovy tří nejstarších městských alejí ve Vimperku.

Vimperk: Stromům v alejích po obnově se daří dobře
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Celkové náklady na realizaci projektu činily zhruba 900 tisíc korun. Dotace z Evropské unie a Státního fondu životního prostředí, které se městu podařilo získat, pokryly 72 procent této částky.

Obnovou prošly vzájemně propojené aleje Zámecká, Kalvárie a K Vodníku na severozápadním okraji města. „Zámecká a Kalvárie byly již dříve pravidelně ošetřovány, významná část projektu byla proto zaměřená na obnovu aleje K Vodníku,“ vysvětluje Josef Kotál, vedoucí odboru životního prostředí MěÚ Vimperk.

„Alej je významný krajinotvorný prvek, který do našeho města a jeho okolí historicky patří. Vytváří vhodné klima, pohledovou i pocitovou pohodu,“ dodává Josef Kotál. Nově vysázené javory a jírovce se po roce zelenají a daří se jim díky pravidelné péči dobře. Ideální výšky sice dosáhnou až za pár desítek let, ale již nyní je patrné, nakolik se stav alejí zlepšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…