Vyhlášení ankety Kuřimské Kulturní Činy zahrnuje i kategorii Mecenáš roku

21.09.2016 13:12

Kulturní výbor z pověření Zastupitelstva města Kuřimi vyhlašuje anketu „Kuřimské kulturní činy (KuKuČ) 2016“:

Vyhlášení ankety Kuřimské Kulturní Činy zahrnuje i kategorii Mecenáš roku
Foto: kurim.cz
Popisek: Kuřim, zámek.

Smyslem ankety je najít a vyzvednout takové činy a aktivity ve městě, které jsou dobrým příkladem pro ostatní občany města, zvyšují prestiž města, pomáhají rozvoji kultury v Kuřimi a kultivují jeho prostředí. Hodnotí se aktivity od září 2015 do konce srpna 2016. Nominační kolo se uzavírá se ke dni 30. září 2016.

Časový rozpis ankety:

1. Nominační kolo – uzavírá se ke dni 30. září 2016. V něm mohou všichni občané Kuřimi i právnické osoby se sídlem v Kuřimi nominovat kandidáty na tyto ceny.

2. Finále – kulturní výbor z nominovaných vybere vítěze a předloží je jako návrh starostovi na ocenění. Starosta může odmítnout některému navrženému cenu udělit, ale nemůže udělit cenu nikomu, koho výbor nedoporučil.

Ročník ankety končí slavnostním veřejným vyhlášením kuřimských kulturních činů, které letos proběhne buď jako součást Mikulášského jarmarku – začátek prosince 2016.

Nominační kategorie (nominováni mohou být jednotlivci i kolektivy):

Talent roku: Pro mladé umělce (žáky i studenty základních škol, středních neuměleckých škol, ZUŠ) za významný počin v oblasti kultury (soutěže, veřejné produkce apod.)

Umělecký výkon: Pro dospělé (včetně vysokoškolských studentů a studentů konzervatoří) občany Kuřimi za výrazný umělecký výkon (soutěže, umělecké přehlídky, vystoupení, vytvoření výtvarného či literárního díla.

Dramaturgický počin: Za nejzajímavější dramaturgii (akce, cyklu pořadů, přehlídky, dramaturgie zařízení) roku v Kuřimi.

Mecenáš roku: Pro fyzickou či právnickou osobu, která svými finančními prostředky či jinou formou pomoci podpořila nějaký kulturní projekt v Kuřimi.

Za vytváření kultury všedního dne: Cena je určena pro fyzickou či právnickou osobu, která vytváří kulturní prostředí pro občany města ve veřejně přístupném prostoru (úřad, prodejna, veřejné prostranství…)

Za propagaci kultury: Za vytváření mediálního obrazu kuřimské kultury, mediální propagaci akcí (novináři, publicisté, kabelovky, webovky)

Za dlouhodobý přínos kuřimské kultuře: Má povahu ceny za celoživotní dílo

Mimořádné kategorie (ty mohou nastat vždy, např. někdo nekuřimský napíše román o Kuřimi).

V každé kategorii může být uděleno více cen, jedna cena i žádná cena.

Způsob nominace:

Písemně, neanonymně s uvedením kategorie a konkrétního činu. U kategorií není nutné, aby nominující znal přesně konkrétní jméno nominovaného, podstatný je čin. Na jednom nominačním návrhu může být uvedeno více nominovaných v jedné nebo více kategoriích.

Tři fiktivní příklady formálně přijatelných nominací (schválně uvádíme pochopitelně příklady neexistujících objektů a činů):

1) Navrhuji v kategorii za vytváření kultury všedního dne ocenit provozovatele restaurace U žáby. Příjemný interiér, květiny, výstavy obrazů na zdech, to je odlišuje od ostatních provozoven nejen v Kuřimi.

2) Navrhuji v kategorii Dramaturgický počin ocenit galerii nad astrál a také toho, co pořádá cestovatelské besedy v sokolovně. V kategorii Talent roku pak navrhuji rockovou skupinu žáků ZŠ Jungmannova Kališ Mališ.

3) V kategorii Mecenáš roku bych navrhoval ocenění pro ty, kteří finančně podporují cyklus představení divadel malých forem, pořádaný občanským sdružením Výšina v Kuřimi. Tento cyklus zároveň navrhuji na cenu za dramaturgii.

Více informací zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…