Vysoké Mýto: Park u Městské knihovny čeká revitalizace

10.11.2023 19:06 | Tisková zpráva

Město plánuje revitalizaci parku u Městské knihovny, který plní převážně komunikační funkci, protože jím vede jedna z důležitých pěších tras z nejobydlenějšího sídliště do centra města. Návrh počítá s tím, že park bude přístupnější, bezbariérový a bezpečnější.

Vysoké Mýto: Park u Městské knihovny čeká revitalizace
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

„Návrhu na proměnu prostoru se ujal architekt zeleně Lukáš Štefl. Přistoupil k němu se stejnou filozofií jako v Havlíčkových sadech a akceptoval současné pochozí trasy. To znamená, že parku zůstane hlavní komunikační funkce ve směru současných chodníků. Park by měl být prosvětlen, budou prořezány neperspektivní dřeviny a citlivě doplněny výsadbou. Uprostřed je navržena zpevněná plocha, kde si lidé budou moci odpočinout,“ řekl starosta František Jiraský.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí

Chodníky budou upraveny tak, aby navazovaly na komunikační trasy. Napříč parkem je v současné době zídka, která bude odstraněna, a dojde k úpravě terénu. Vznikne také rampa, která umožní bezbariérový pohyb po parku.

Úpravami zeleně se zvýší i bezpečnost celého prostoru. Přestože tento veřejný prostor bude plnit i nadále především komunikační funkci, v centrálním části parku se počítá také s místem pro posezení a odpočinek. Návrh revitalizace parku bude v příštích měsících rozpracován do dokumentace pro stavební povolení. K vlastní úpravě parku by mohlo dojít v roce 2025.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…