Výstava „Má vlast cestami proměn“ zamíří také do Ostrova

06.07.2016 16:58

Kolekce výstavy „Má vlast cestami proměn“ putuje republikou a zamíří i do Ostrova. Představí proměny opomíjených míst, mimo jiné i rekonstrukci ostrovského Paláce princů.

Výstava „Má vlast cestami proměn“ zamíří také do Ostrova
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

V letošním ročníku putovní výstavy „Má vlast cestami proměn“ představuje svůj informační panel i město Ostrov. Věnovaný je Paláci princů a jeho rekonstrukci z let 2009 až 2011. Po květnové vernisáži na pražském Vyšehradě a putování po krajích se výstava počátkem roku 2017 dostane i do Dvorany Ostrovského zámku.

Vernisáž je naplánována na 2. ledna a návštěvníci budou moci panelovou expozici shlédnout až do 28. února 2017.

„Výstava přináší svědectví o příznivých proměnách opomíjených míst a objektů v naší krajině. V letošním roce jich představuje celkem 112. Na konci června se jednotlivé kolekce výstavy postupně přestěhovaly z pražského Vyšehradu do všech krajů Čech, Moravy a Slezska. Výstava představuje osudy zchátralých budov proměněných v krásné a užitečné stavby. Je svědectvím o proměnách chátrajících staveb v důstojné objekty, o zkrášlených náměstích a návsích, o rekonstruovaných nádražích, zachráněných sakrálních stavbách a znovuoživené přírodě. Výstava ukazuje místním i návštěvníkům příznivé proměny míst z celé naší země, které vznikají díky zručnosti a vytrvalosti našich lidí i díky donorům, bez nichž by mnohé proměny nikdy nevznikly. Má vlast cestami proměn je také novou a účinnou možností, jak zajistit zajímavou publicitu smysluplným projektům,“ řekl Josef Petr, PR manažer putovní výstavy Má vlast cestami proměn.

V rámci Karlovarského a Plzeňského kraje je výstava k vidění do 9. července 2016 na náměstí v Toužimi, odkud se posléze stěhuje například do Teplé, Tachova, Bečova nad Teplou a samozřejmě také do Ostrova.

Časový plán putování výstavy je možné najít na webových stránkách www.cestamipromen.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…