Výstavba havířovské cyklostezky je v plném proudu

16.09.2017 12:50

Podél Dlouhé třídy už od července probíhá výstavba další části cyklostezky, která má propojit centrum města s Těrlickou přehradou.

Výstavba havířovské cyklostezky je v plném proudu
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V rámci výstavby této etapy město opravuje chodníky. Z nových chodníků, které mj. navážou na opravené prostranství před Kulturním domem Leoše Janáčka, se místní těší a na radnici zasílají poděkování. Do konce roku chce město opravit také schodiště, které vede k okresnímu soudu.

Nová část cyklostezky povede podél Dlouhé třídy v úseku od křižovatky s ulicí 17. listopadu až po lesopark včetně části pěší a cyklistické stezky podél parkového lesa.

"Důvodem upřednostnění této části výstavby cyklostezky je nejen špatný stav chodníků podél Dlouhé třídy, ale zejména zásadní přínos stavby z hlediska bezpečnosti pěších a cyklistů. Jedná se o úsek s významným pohybem chodců," sdělil náměstek primátorky pro hospodářský rozvoj Karel Šlachta. "Součástí stavby bude dopravní a orientační značení a doplnění veřejného osvětlení pro chodce v úseku mezi křižovatkami s ulicemi 17. listopadu a Studentská," dodal.

Práce na nové části cyklostezky začaly počátkem července a potrvají sedm měsíců. Vybudování další části cyklostezky bude stát více než 25 milionů korun. Na tento projekt zažádalo město o evropskou dotaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…