Zlín: Složení zastupitelstva i rady se změnilo

19.09.2016 13:59

Složení zastupitelstva a rady města se ve čtvrtek změnilo. Novým zastupitelem se stal Martin Rakušan z hnutí ANO 2011, který nahradil odstoupivšího Dalibora Stříbného. Toho v radě nahradil Jiří Korec ze stejného hnutí, dosud působil v zastupitelstvu.

Zlín: Složení zastupitelstva i rady se změnilo
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Zatímco Martinu Rakušanovi vzniklo právo působit v zastupitelstvu na základě rezignace Dalibora Stříbného, o vstupu Jiřího Korce do rady hlasovalo zastupitelstvo. Pro se vyslovilo 26 zastupitelů, proti nebyl žádný, osm se hlasování zdrželo a dva se hlasování nezúčastnili. „Nastupuji se smíšenými pocity, protože nic není černobílé a nějaká práce se udělala, takže je na co navazovat. Došlo ale k osobnímu pochybení mého předchůdce, které jsme dokázali velmi rychle vyřešit. Na práci v radě se těším, je to pro mě výzva. Jde o manažerskou činnost a k té nějaké předpoklady mám,“ prohlásil Jiří Korec po svém zvolení.

Jiří Korec bude uvolněným náměstkem primátora, dosud pracoval na pozici vedoucího technického oddělení v soukromé společnosti. V radě převezme kompetence svého předchůdce, bude tak mít na starosti například kulturu.

Martin Rakušan dnes zažil své první zastupitelstvo. „Vše je pro mě nové. Ale koalice je daná a až na nějaký ten kotrmelec funguje úspěšně. Budu se snažit svou práci zastupitele dělat co nejlépe,“ ujistil Martin Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…