Znojemští žáci se vydali na veletrh práce a vzdělávání v Hollabrunnu

01.02.2019 14:32

V úterý 29. ledna vyrazilo více než 100 žáků ze znojemských škol na Veletrh práce a vzdělávání v Hollabrunnu, kde se aktivně prezentuje přes 70 regionálních vystavovatelů z řad podniků, škol, spolků a institucí poskytujících karierní poradenství. Doprovodili je i starosta Znojma Jan Grois a místostarosta Jan Blaha. Všechny přivítala radní pro kulturu, vzdělávání a školství Elisabeth Schüttengruber-Holly.

Znojemští žáci se vydali na veletrh práce a vzdělávání v Hollabrunnu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Znojemští ale nepřijeli pouze jako návštěvníci. Studenti ze dvou dvoujazyčných tříd Gymnázia Dr. Karla Polesného se i aktivně zapojili a přednesli své přednášky – samozřejmě v německém jazyce. Představili svoji školu, slavné znojemské rodáky a zazpívali. Samotné gymnázium bylo na veletrhu zastoupeno i vlastním stánkem.

Dalším českým zástupcem – vystavovatelem, který se zde prezentoval byla firma Haas Bühler Přímětice. Představila se tu i česko – rakouská Školka bez hranic z Mitterretzbachu, jejíž zástupkyně Věra Svobodová prezentovala i iniciativu založení Rakousko-české základní školy.

Veletrh práce a vzdělávání pořádá Město Hollabrunn za finanční podpory z programu LEADER. Tuto podporu zprostředkoval LEADER Region Weinviertel-Manhartsberg. Cílem vystavovatelů je ukázat mladým studentům, kteří se ještě nerozhodli, jakým směrem se ve svém dalším studijním životě vydají, pracovní příležitosti u zaměstnavatelů z různých oborů, a to zábavnou a atraktivní formou. Ze Znojma se zúčastnili žáci ze ZŠ Prokopa Diviše z Přímětic, ZŠ JUDr. Josefa Mareše a ze ZŠ na nám. Republiky a dvě třídy Gymnázia Dr. Karla Polesného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…