Znojmo: ZŠ Mládeže přivítala návštěvu z partnerské školy v Bratislavě

05.12.2017 15:53

Na ZŠ Mládeže jsme přivítali milou návštěvu ze Slovenska. „Jednalo se o žáky pátých až devátých ročníků ze ZŠ Kulíškova v Bratislavě, se kterými nás pojí čtyřletá družba a nově i eTwinningová spolupráce s názvem Bratislava and Znojmo recognize each other,“ říká ředitelka školy Romana Loydová.

Znojmo: ZŠ Mládeže přivítala návštěvu z partnerské školy v Bratislavě
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Nejprve byli hosté slavnostně přivítáni místostarostou Znojma Janem Blahou a ředitelkou ZŠ Mládeže Romanou Loydovou. Místostarosta vyjádřil radost nad tím, že partnerství, u jehož zrodu stál, se dále rozvíjí. Následovalo veselé vyměňování dárečků a vítání žáky z 8.B, kteří se opět po roce a půl setkali se svými kamarády.

Po společném obědě ve školní jídelně byli žáci rozděleni do čtyř skupin. První skupina pracovala v dílnách na výrobě stojánku na tužky ze dřeva, druhá usmažila skvělé bramboráky, po kterých se nádherně rozvoněla celá škola. Třetí skupina dětí vyráběla v rámci environmentální výchovy květ z recyklovatelného materiálu a doplňovala slovíčka do česko-anglicko-slovenských obrázkových slovníků s přírodovědnou tématikou. Žáci ve čtvrté skupině si dali pořádně do těla při basketbalovém klání, ze kterého tentokrát vyšli vítězně naši hosté. Jejich vítězství však bylo zasloužené, protože podali skvělý výkon.

V odpoledních hodinách následovala krátká prohlídka historického centra města Znojma a velmi zajímavá exkurze o archeologii v Jihomoravském muzeu. Po nákupu suvenýrů jsme se rozloučili a již nyní se všichni těšíme na příští shledání a další online spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…