Bárta: Martince vyšetřuje GIBS, cítím prasárnu ze strany ODS

25.08.2013 8:25

Server Českápozice.cz přinesl před chvilkou informaci o vyšetřování bývalého šéfa ÚOKFK Tomáše Martince. Nemůžu se zbavit dojmu, že se opakuje proces s Petrem Lessym a ODS zneužívá GIBS ke svým politickým hrátkám.

Bárta: Martince vyšetřuje GIBS, cítím prasárnu ze strany ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Když VV daly v koalici souhlas k vytvoření Generální inspekce bezpečnostních sborů, doufaly, že ODS rukou pana Bílka, respektive prodlouženou rukou Ivana Langera nebude zneužívat tento úřad ve svůj prospěch. Byli jsme naivní a ODS k prasárnám sáhla. Vyštípala nezávislého policejního prezidenta Petra Lessyho, kterého soud zprostil viny a jak je vidno, chystá se i na Tomáše Martince, přestože tento už post šéfa protikorupční policie nezastává.

Lessy jmenoval Martince a útvar pod jeho vedením pracoval podle všeho nejlépe v historii. Rozjely se kauzy, které předchozí vedení zametala pod koberec. Počet spisů, objem zabaveného majetku a procento dořešenosti kauz výrazně vzrostli.

Nevím, co je pravdy na jeho vině či nevině, co je ve skutečnosti za vyšetřováním, ale zase tu cítím prasárnu v podání občanských demokratů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …