Berg (Zelení): Chceme konstruktivně spolupracovat tam, kde to povede k rozvoji města

16.10.2018 20:45

Koalice pro otevřený Vsetín míří do opozice. Vsetínu bude šéfovat staronové vedení.

Berg (Zelení): Chceme konstruktivně spolupracovat tam, kde to povede k rozvoji města
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

Tři zastupitelé Koalice pro otevřený Vsetín (KOV), kterými jsou Michal Berg, Tomáš Husa a Milan Chlápek, skončí v opozici. Na dohodě o pokračování staronového vedení města ve složení KDU-ČSL + ANO + STAN se dnes ráno shodli zástupci dosavadní koalice bez účasti KOV. Starostou bude nadále Jiří Růžička, počet místostarostů se zvýší o jednoho a budou jimi Tomáš Pifka (STAN), Simona Hlaváčová (KDU) a Pavel Bartoň (ANO). V radě města je doplní Róbert Teleky (KDU), Jiří Žůrek (STAN) a Martina Hovořáková (ANO).

Tato dohoda respektuje výsledky voleb, dohodly se tři nejsilnější strany. Koalice pro otevřený Vsetín se tak stává nejsilnější opoziční stranou.

„Chceme konstruktivně spolupracovat tam, kde to povede k dobrému rozvoji města. Zároveň ale budeme nemilosrdně kritizovat ty návrhy a kroky vedení města, ve kterých uvidíme nepravosti nebo věci, které městu škodí,“ uvedl k tomu Michal Berg, lídr kandidátky Koalice pro otevřený Vsetín.

Ustavující jednání zastupitelstva by se mělo konat na začátku listopadu. KOV je připraven nominovat do komisí a výborů města odborně zdatné lidi, kteří mohou přispět k dobrému fungování města.

„Je samozřejmě škoda, že se opozici nepodařilo ve volbách získat o jeden mandát více, protože pak by bylo možné změnit Vsetín k lepšímu zásadně. Takto se dá očekávat pokračování v dosavadním směru, se vším dobrým i špatným, čeho jsme byli svědky v posledních letech,“ komentoval výsledky Michal Berg.

„Každopádně jsou ve vedení města i v zastupitelstvu i nové tváře, se kterými máme zatím velmi korektní vztahy, jako paní Gajdůšková nebo pánové Bartoň a Žůrek, takže věřím že v tomto směru se situace posune dopředu,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.