Chvojka (ČSSD): Pokračujete ve stejném hnusu. Úsvit? Žertovný přílepek

26.05.2015 19:11

Projev na 28. schůzi poslanecké sněmovny ve věci hlasování o důvěře vlády:

Chvojka (ČSSD): Pokračujete ve stejném hnusu. Úsvit? Žertovný přílepek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Chvojka, ČSSD

Děkuji za slovo, pane předsedo, já musím říct, že jako člen opozice v tomto funkčním období jsem zažil spoustu takovýchto dnů, kdy se hlasovalo o vyslovení nedůvěry vládě. Ten jeden zásadní rozdíl byl takový, že tenkrát ČSSD měla 56 poslanců a tenkrát jsme ty volby vyhráli, byť bohužel se nám nepodařilo sestavit vládu. Dneska mě trošičku baví ta sestava těch tří stran, z nichž dvě považuji za relativně, nebo ani ne relativně standardní politické strany, to znamená ODS a TOP 09 a nepopírám, že ty strany na to mají právo a je to právo pozice hlasovat o vyslovení nedůvěry vládě.

Ale je tam ten třetí prvek, to je Hnutí Úsvit, které je podle mě takovým snad i žertovným přílepkem k těm dvěma tradičním stranám. A já bych se chtěl zeptat - mluvili tady tři předřečníci - pan Černoch, paní Lorencová, pan Fiedler, kterého mám jinak osobně rád, ale mě by zajímalo, za koho oni vůbec mluví, protože já jsem se díval na stránky Sněmovny, oni byli zvoleni - měli zvoleno 14 poslanců, tehdy měli 9 členů, dneska ten klub má 10 členů, zároveň bylo založeno nějaké hnutí Národní zájmy, pan Okamura hlasuje někde úplně jinde, takže mě by zajímalo takhle po tom roce a půl toho působení tady, za koho oni vůbec mluví, protože já v tom nemám jasno, nevím, kdo jsou Národní zájmy, kdo je pan Okamura, kdo je Úsvit, kdo je Soumrak, nevím o tom vůbec nic.

A paní Lorencové jenom, prostřednictvím pana předsedy, ona říkala o tom, jak tady byly ty staré pořádky a jak to chtějí napravovat, tak já jí jenom připomenu - v tom minulém funkčním období, kdy tady byly Věci veřejné, ty dopadly úplně naprosto stejně, Věci veřejné se rozštěpily na Lidem a na Věci veřejné a na nezávislé poslance, takže, paní Lorencová, prostřednictvím pana předsedy, vy pokračujete naprosto v tom stejném hnusu, jaký tady předváděly Věci veřejné. (Smích a bouřlivý potlesk poslanců ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…