Cvalín (KSČM): Bursíkova světová rarita

17.02.2014 15:06

„Zelený“ Martin Bursík dokázal nemožné. Vstal z mrtvých, založil a posléze se stal podle očekávání předsedou Liberálně ekologické strany (LES).

Cvalín (KSČM): Bursíkova světová rarita
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Bursík

Martin Bursík je velice zvláštní osoba. Když byl pan Bursík ještě předsedou Strany zelených, tak se tato strana, pod vedením Martina Bursíka, profilovala velice pravicově. Ačkoliv v Evropě se Zelení profilují jako levicová strana. To je první Bursíkova rarita.

Druhá Bursíkova rarita je ta, že pan Bursík je takový menší, větší politický turista. Pan Bursík působil už v Občanském fóru, v Liberální straně národně sociální, u Svobodných demokratů ,v Unii pro Prahu, v KDU-ČSL a ve Straně zelených. Teď se angažuje v Liberálně ekologické straně.

Třetí Bursíkova rarita je ta, že Liberálně ekologická strana si na sněmu schválila svůj Liberální manifest, ve kterém se uvádí, že Liberálně ekologická strana bude navazovat na odkaz Václava Havla. To mne nejvíce zaráží a znepokojuje. Vás ne? Pokud se dnes nějaká strana otevřeně hlásí k odkazu Václava Havla, tak musíme být všichni na pozoru. Nemyslíte?

Nějak zvlášť mne ani nepřekvapuje, že Martin Bursík ode dneška bude útočit na prezidenta Miloše Zemana tím stylem, že je to proruský politk. Dnes se například na serveru idnes.cz vyjádřil, že Rusko má prezidenta na Hradě. Vždyť Martin Bursík dále jede na své antilevicové notě. Žádné překvapení. Martin Bursík je pořád stejný. Žádná změna.

Nebojím se, že nová strana pod vedením Martina Bursíka nějak na občany České republiky pozitivně zapůsobí. Troufám si říci, že i Martin Bursík vi, že Liberálně ekologická strana neudělá žádnou díru do světa. Tady je hlavně o to, že Martin Bursík vstal z mrtvých a znovu se dal na politiku, aby ukojil své osobní ambice.

Nebo jde jako obvykle o peníze?

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…