Folwarczny (ODS): Kraj prodloužil organizátorům sportovních akcí možnost čerpání dotací

05.06.2020 22:41

Pandemie koronaviru má dopad i na konání sportovních akcí. Krajští zastupitelé zájemcům schválili prodloužení termínu čerpání krajských dotací. Příspěvek od kraje tak organizátoři mohou využít až do konce roku 2020.

Folwarczny (ODS): Kraj prodloužil organizátorům sportovních akcí možnost čerpání dotací
Foto: ods.cz
Popisek: Stanislav Folwarczny (ODS)

„Na svém minulém zasedání v březnu tohoto roku zastupitelé Moravskoslezského kraje schválili dvanáctimilionovou podporu pro 173 žadatelů. Tyto peníze měly podpořit významné sportovní akce v regionu a sportovní reprezentaci kraje na mezinárodní úrovni. Opatření související s pandemií se nevyhnula ani sportovnímu světu, a tak byla zrušena celá řada závodů, šampionátů a akcí z nejrůznějších sportovních odvětví. Ty, které se podařilo přesunout na pozdější termín, podpoříme. Zastupitelé schválili prodloužení čerpání finančních příspěvků až do konce tohoto kalendářního roku,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny a doplnil, že o prodloužení doby realizace projektu zažádalo 26 subjektů. 

„Spousta akcí, kterým jsme vyšli vstříc, má v kraji dlouholetou tradici a přesunutí termínu konání neovlivní jejich kvalitu ani dosah. Mezi těmito akcemi je například šachový Ostravský koník, turnaj handicapovaných stolních tenistů CZECH OPEN, cyklomaraton Beskyd tour nebo Mistrovství Moravy a Slezska v motokrosu. S největší pravděpodobností nás letos na podzim v Moravskoslezském kraji čeká pestrý a nabitý sportovní kalendář,“ řekl náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny a upozornil, že kraj stejně vstřícně postupuje i v?případě podpory větších sportovních akcí nebo akcí z?oblasti volného času a mládeže.

Ne všem organizátorům se podařilo akci přesunout na pozdější termín. Část podpořených akcí se tedy konat nebude. Vznikla tak situace, že nebude naplněn účel dotace, a tak ji budou příjemci vracet. Prozatím se to týká celkem 20 subjektů, kteří do krajské pokladny vrátí skoro jeden a půl milionu korun. „Věřím, že letošní nešťastná jarní sezóna nebude mít na sportovce v našem regionu fatální následky. Snad nás už podobná omezení v budoucnu nepotkají,“ uzavřel náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy