Gabriel (ODS): Čas předvolební

16.09.2013 10:02

Překvapeně se dívám, jak se na všech možných serverech začínají objevovat střípky k nastávajícím volbám. Vlastně střepy. A nestačím se divit.

Gabriel (ODS): Čas předvolební
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Některé politické strany vytahují programové priority stran jiných, ačkoli pocházejí ještě z předešlých voleb, jinde se slibuje nemožné – vše zdarma a všem přidáme. Další se rozhodl spravovat stát jako firmu, přestože je podstatný rozdíl mezi obchodní společností a mezi státem. Kdo říká, že tomu tak není, lže sám sobě.  Sociální politika se stává stále důležitějším tématem voleb, kterým dosud nebyla, přičemž je vidět, že jí rozumí dnes úplně každý, stejně jako školství, zdravotnictví nebo sportu. Kdekdo mluví o slušné kampani, ale přitom na soupeřích nenechává nit suchou. Nelze se pak divit znechucení veřejnosti.

Často také zapomínáme na minulost a v očekávání naplnění nesmyslných slibů je nám jedno, kdo je dává. Vím, jak je to někdy složité, ale neměli bychom zapomínat na dobu mezi lety 1945 až 1989. Na dobu, kdy se hodně slibovalo, ale nic se neplnilo, kdy se za svobodně projevený názor zavíralo nebo vyhazovalo z práce a ze školy, kdy někteří jen pro svůj osobní prospěch donášeli na jiné. Proto vás prosím, než si rozmyslíme, jaký volební lístek vybereme, jaké osoby nás na volebních listinách zaujmou, zamysleme se nad tím, zda tito lidé mají býti opravdu těmi, kteří se podílí na zákonodárné moci a hlasují o zákonech naší země.

Nejsme ani národem hlupáků, ani nejsme předpos….., jak kdosi uvedl. Proto věřím, že # Volím_pravici, která je tu jen jedna, je heslo, za kterým stojí lidé, kteří přiznali, že ne vše se povedlo, kteří pro naši zemi chtějí něco vykonat, kteří se znovu naučili naslouchat.

Jan Gabriel
Pověřený vedením OS ODS Praha 11

Bc. Jan Gabriel

  • BPP
  • ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Gabriel

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…