Kasal (Antibursík): Je to kamarád premiéra, má permanentní makeup, thymolinový úsměv...

15.07.2015 22:40

Tomáš Prouza je jako znalec podepsán pod posudkem, na jehož základě žádá loterní společnost po státu náhradu fiktivní miliardové škody. Zajímavá je výše slíbené odměny...

Kasal (Antibursík): Je to kamarád premiéra, má permanentní makeup, thymolinový úsměv...
Foto: Facebook
Popisek: Ivo Kasal

Tomáš Prouza, exnáměstek ministra financí,  měl na starosti také loterie. Veřejnost ho ale spíše zná jako  úspěšného televizního baviče  v pořadu o dluzích a jak na ně.  Tomáš Prouza umí vydělat peníze. Je vždy tam, kde se o ně jedná. Když bylo třeba, podepsal se pod znalecký posudek, jehož obsahu technicky ani nerozuměl. Nabízená částka za jeho jméno a bývalou funkci byla totiž astronomická. 

Skládala se z pevně zaplacené části ( na fakturu ) a pěti procent z inkasované částky od státu hotově na ruku, což měla být tutovka.  To je případ loterní společnosti Casino Kartáč Group, a.s. , která naletěla advokátovi, který už dokázal ze státu vyrazit 300 milionové "odškodnění"  v kauze Diag Human,  a zapletla se. Právě advokát angažoval bývalého náměstka ministra financí, aby udělal u soudu  dojem, a to nejprestižnějším jménem soudního znalce, který měl loterie v daném období na starosti. 

Soud ani opakovaně náhradu škody nepřiznal. To však nic neznamená, protože soudy EU už vyhoví. Potom se sebere český majetek v zahraničí, jak je předem plánováno a s čím už má pan advokát letité zkušenosti. Tomáš Prouza bohužel není jedinou českou politickou celebritou, která v kauze figuruje. Bez účasti zástupce justice by se  to celé neobešlo. Ale k tomu se dostaneme snad příště. ( Pokud mne na přechodu nepřejede  auto nebo nebudu mít ve vaně fén ).

Tomáš Prouza je vhodným kandidátem na ministra po uznávaném expertovi Mládkovi.  Je to kamarád premiéra, má permanentní makeup, thymolinový úsměv, cit pro provize, tedy do politiky vše potřebné. Malinkou vadou je, že  tak trochu chtěl pumpnout stát, ale to ve vládě dělají i jiní. Třeba i Prouzův největší odpůrce Andrej Babiš. Ten však nemusí "cinknout" posudek, ten si "koupí" potřebný počet poslanců  Parlamentu a nechá si odhlasovat co chce.

Ivo Kasal, předseda politické strany ANTIBURSÍK - STOP EKOTERORU! člen Aliance demokratických sil České republiky 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…