Konečná (KSČM): Je třeba jednat

21.01.2015 15:10

Ministryně Tominová vůči matce dvou synů Evě Michalákové vystupuje s tvrzením, že existují závažné důvody, které vedou k tomu, že matka nemůže vychovávat své děti.

Konečná (KSČM): Je třeba jednat
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Domnívám se, že takové skryté závažné důvody mohou být jen trestně právního charakteru a pak by měla policie konat, jenže nic takového se neděje, takže informace ve spisu zřejmě tak závažné nejsou. Ministryně Tominová by neměla pouštět polovičaté informace a pak se tvářit tajemně jako hrad v Karpatech. Ovšem i kdyby se potvrdily informace, že existují opravdu závažné důvody, pro které by paní Michaláková neměla vychovávat své děti, tak děti jsou pořád českými státními občany, a proto by měly být předány do výchovy do České republiky, pokud možno příbuzným matky či otce. Stát by se o to měl postarat a ne se chovat alibisticky, jako se to děje v tomto a dalších případech. V případě dospělých českých občanů, kteří často sami riskují v cizích zemích, se o ně český stát snaží postarat, ovšem v případě dětí, které nic neprovedly, státní orgány, jako Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí jen přihlížejí tomu, že děti jsou cílevědomě zbavovány vztahu k České republice. Ministryně by se místo pouštění polovičatých informací měla snažit, aby se děti dostaly zpátky do České republiky.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Evropského parlamentu za KSČM 

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!