Koruna Česká: Děti jsou vystavené infekci multikulturalismu. Většina poslanců odmítla zdůraznění evropských hodnot

01.04.2016 11:16

Prohlášení Koruny české, monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska k letos projednávané novele školského zákona v parlamentu.

Koruna Česká: Děti jsou vystavené infekci multikulturalismu. Většina poslanců odmítla zdůraznění evropských hodnot
Foto: Koruna Česká
Popisek: Koruna Česká

Poslanci parlamentu hlasovali v březnu o novele školského zákona. Toto hlasování nabízelo příležitost  k nápravě současného znění,  které stanoví jako vzdělávací cíl „poznat světové a kulturní hodnoty a tradice“ . Na zasedání přednesla poslankyně Nina Nováková pozměňovací návrh v tom smyslu, že je třeba poznávat světové kultury, leč naši vlastní evropskou humanistickou kulturu, vycházející z tradic a kořenů antiky, judaismu a křesťanství je nutno skutečně pochopit a  osvojit si ji.

Bohužel většina poslanců hlasovala pro ponechání dosavadního multikulturního pojetí výuky, tedy odmítla možnost nápravy směrem ke zdůraznění evropských (a  dodejme – západních) hodnot.

Poslanci kolem dokola řeční o tom, že Evropa čelí nežádoucímu šíření odlišných kultur. Jak to tedy, že odmítnou navrhovaný konkrétní a neagresivní, ale účinný nástroj proti riskantnímu multikulturalismu v oblasti, která je vzhledem k budoucnosti klíčová?  Opravdu nám má být lhostejné, jakou kulturu předávají naše školy ? 

Dámy a pánové poslanci, děti vystavené státem nařízené  infekci multikulturalismu, jsou naše děti ! A my si takovou jejich výchovu a vzdělání nepřejeme!

My si přejeme, aby naše děti byly nejprve seznamovány s vlastními, českými a tedy evropskými tradicemi, s dějinami evropské civilisace, se smyslem  a duchem evropské minulosti i současnosti, bez zamlčování či překrucování. Takové vzdělání a výchova musí směřovat k hrdosti ( ovšem nikoli nekritické) na výsledky našeho evropského vývoje, k výuce samostatného  myšlení a k přijetí evropského humanismu za své. Žáci a studenti českých škol mají právo získat ve škole hluboký vztah k evropským kulturním kořenům a pak i informace o existenci kultur jiných.

Žádáme poslance parlamentu České republiky, aby znovu zvážili svoji odpovědnost za vztah budoucích generací k vlastní zemi a kontinentu, k jeho civilisaci a kultuře a vtělili to do textu vyjadřujícího základní orientaci vzdělávání dětí a mládeže. Ve světle teroristických útoků v Bruselu ještě zesílilo naše přesvědčení, že výchova ke ztotožnění se s vlastní kulturou a civilisací již od dětství  bude v delší perspektivě nejúčinnější , než jakákoli silová řešení.

Předsednictvo Koruny České.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…