Krnáčová (ANO): Přeji všem školákům, ať je pro ně škola inspirací, nikoliv nudnou povinností

01.09.2016 11:45

První zvonění dnes zahájilo nový školní rok 2016/2017. Primátorka Adriana Krnáčová při této příležitosti navštívila sportovně zaměřenou Základní školu Marjánka na Břevnově.

Krnáčová (ANO): Přeji všem školákům, ať je pro ně škola inspirací, nikoliv nudnou povinností
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

S ředitelkou školy Annou Niklovou navštívila primátorka všechny tři první třídy a devátý ročník, jehož žáci se letos připravují na přijímací zkoušky na střední školy.
„Milé děti, vítám vás ve škole, kde se naučíte číst, psát, počítat a spoustu dalších užitečných věcí.  Nevím, jestli to víte, ale letos je Praha Evropským hlavním městem sportu, proto jsem k zahájení nového školního roku zvolila právě vaši školu se sportovním zaměřením. Abyste na dnešní první den ve škole měly pěkné vzpomínky, přinesla jsem vám fotbalové a volejbalové míče a také vstupenky do ZOO,“ přivítala prvňáčky Adriana Krnáčová.

V letošním roce přivítaly pražské základní školy přibližně patnáct tisíc prvňáčků. A stejně jako každý rok čekal na každého prvňáka dárek od hlavního města. Byl pro ně připraven kartonový kufřík, který obsahuje pastelky, fixy, obyčejnou tužku, ořezávátko a gumu, dále barevné papíry, skicák, plastelínu, dětské nůžky a lepidlo.

Přeju všem školákům, ať je pro ně škola inspirací, nikoliv nudnou povinností a aby se sem každý nový školní rok rádi vraceli,“ popřála na závěr všem novým prvňáčkům Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…