Lidinský (Úsvit-NK): Nechceme Evropu rozbít, ale všemi prostředky nutit Brusel k zásadní reformě

13.05.2016 14:35

Dvacítka protiimigračních hnuti EU - Pevnost Evropa dnes jednala v Praze o celoevropské petici proti kvótám.

Lidinský (Úsvit-NK): Nechceme Evropu rozbít, ale všemi prostředky nutit Brusel k zásadní reformě
Foto: red
Popisek: Miroslav Lidinský, předseda hnutí Úsvit - Národní koalice

Již podruhé za tento rok se v Praze setkávají na pozvání Úsvitu zástupci Pegidy, Estonské parlamentní Konzervativní strany, italské  Ligy Severu a dalších více než dvaceti protiimigračních hnutí v Evropě. Jedním z cílů setkání je dohoda o celoevropské petici proti bruselským kvótám, která by byla projednána v Evropském parlamentu. Setkání předsedá válečný veterán, předseda Úsvitu Miroslav Lidinský.

„Bojoval v Afghánistánu proti islámským teroristům s Českou armádou a nyní v boji pokračuje s námi,“ řekla o předsedovi Úsvitu mluvčí Pegidy Tatjana Festerling, která je vůdčí osobnosti celé této prozatím neformální formace vystupující pod názvem Pevnost Evropa. V únoru hnutí společně úspěšně zorganizovali demonstrace proti proimigrační politice EU v řadě měst Evropy. V Praze demonstrace proběhla na Hradčanském náměstí. „Našim Evropským partnerům chci vysvětlit, proč Úsvit usiluje o vypsání referenda o kvótách a vystoupení z EU. Naším cílem není Evropu rozbít, ale Brusel všemi prostředky nutit k zásadní reformě,“ řekl na tiskové konferenci předseda Úsvitu Miroslav Lidinský.

Mluvčím evropské petice proti kvótám budou v Evropském parlamentu šéfka Pegidy Tatjana Festerling, předsedkyně estonské Konzervativní strany Maria Kaljuste a předseda Úsvitu, válečný veterán Miroslav Lidinský.  

Celý text petice je následující:

CELOEVROPSKÉ STOP KVÓTÁM! Dle článků 20 a 227 Smlouvy o fungování Evropské unie (SFEU) a článek 44 Listiny základních práv Evropské unie. My, níže podepsaní občané suverénních států Evropské unie, požadujeme, aby Evropský parlament i Evropská komise neprodleně anulovaly všechna svá rozhodnutí o zavedení tzv. přerozdělovacích kvót. Jedná se o bezprecedentní porušení suverenity jednotlivých členských států Evropské unie. Trváme na tom, že Evropská unie musí zůstat demokratickým uskupením svobodně spolupracujících národních států, neboť na tomto principu byla EU založena. Jen tak může nadále existovat! Je nepřípustné, aby kdokoliv, včetně Evropské komise, zasahoval do výsostných pravomocí členských států, které se týkají nezcizitelného práva vlády každého jednotlivého státu rozhodovat o tom, zda a komu bude udělen azyl nebo dočasné či trvalé povolení k pobytu na území daného státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…