Liška (SZ): Zemanova vláda musí vést k předčasným volbám

25.06.2013 15:52

Reakce Strany zelených na jmenování premiéra Rusnoka

Liška (SZ): Zemanova vláda musí vést k předčasným volbám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Ondřej Liška, předseda SZ k tomu uvedl:

"Je na čase tuhle absurdní hru ve Sněmovně korunované dvěma poslanci ve vězení a neřízeně přebíhajícími dinosaury Víta Bárty ukončit. Pokračování korupční vlády ani vláda Zemanových přátel nejsou řešení. Strana zelených vidí jako jediné možné řešení předčasné volby, protože ani jedno z možných uskupení už nemá mandát voličů ani na jeden měsíc vládnutí."

"Zelení by nepodpořili žádnou přechodnou vládu, pouze předčasné volby. Jiří Rusnok je navíc politikem, který v prezidentské volbě 2003 otevřeně podpořil Václava Klause a rovněž podporoval velkou koalici ODS a ČSSD. Právě těchto "tradic" v české politice je třeba se zbavit."

"Zelení se znepokojením sledují spekulace o jménech budoucích členů vlády. Vrátí-li prezident s premiérem do hry i atomového Grégra nebo Pecinu, který je propletený s firmami toužícími po stamiliardovém Temelínu, jde o konec běžné demokracie a začátek otevřené vlády oligarchie."

Místopředseda Strany zelených Matěj Stropnický k tomu dodal: "Zeman do půl roku splnil to hlavní, co slíbil: odstavil pravici od vlády. Nyní může odejít i on sám."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Doba lží musí skončit

9:15 Šmarda (SOCDEM): Doba lží musí skončit

Je to pořád dokola. „Experti“ a pravicoví politici v době krize začnou opakovat svou mantru, že je p…