Lompejová (Svobodí): Zastupitelé Napajedel se o novém přístavu dozvídají výhradně z tisku

02.06.2016 22:40

Nové přístaviště pro 77 lodí vyroste v napajedelské lokalitě Pahrbek v nejbližších letech. Investorem investice za téměř 200 milionů korun je Ředitelství vodních cest ČR. Tato informace nikoho z místních obyvatel asi příliš nepřekvapí. Je ale s podivem, že se zastupiteli podrobnosti o projektu nikdo nekonzultuje.

Lompejová (Svobodí): Zastupitelé Napajedel se o novém přístavu dozvídají výhradně z tisku
Foto: svobodni.cz
Popisek: Lucie Lompejová, Svobodní

Napajedla sice na projektu nebudou finančně participovat, existují ale obavy, že by mohly na celou akci doplatit vlivem poničených komunikací.

„Stavět by se podle projektu mělo dva roky. Určitě lze očekávat velký pohyb těžké stavební techniky. V jedné ulici si už nyní stěžují, že pod komunikací jsou šachty, které město nemá pořádně zmapované. Pokud dojde k porušení komunikace nebo propadu šachty, tak to bude muset z vlastních prostředků opravit město,“ varovala opoziční zastupitelka Lucie Lompejová (Strana svobodných občanů), podle které by město mělo s investorem případně budoucím provozovatelem jednat o kompenzacích.

Na jednání zastupitelstva se o projektu nediskutuje

Jestli město podobné kroky podniká, není příliš jasné. Na jednání napajedelského zastupitelstva se totiž o projektu nediskutuje. „Když jsme se to snažili otevřít, jeden ze zastupitelů namítnul, že je to soukromý projekt a my do toho nemáme co mluvit. Později jsem si v tisku přečetla článek o přístavišti, kde se píše, že vedení města bylo o projektu informováno a projekt byl konzultován,“ překvapuje Lompejovou.

„Starosta i místostarosta se zodpovídají zastupitelstvu, které je nejvyšší orgán obce. Pokud něco konzultovali za město, asi by bylo fajn, kdyby se o tom zastupitelé dozvěděli jinak, než z tisku,“ uzavřela opoziční zastupitelka.

Lucie Lompejová, BA (Hons), Executive MBA, je členkou Svobodných, zastupitelkou města Napajedla a kandiduje v roce 2016 za koalici Svobodní a Soukromníci (SaS) ve volbách do krajského zastupitelstva Zlínského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…