Ludvík (ČSSD): Jsme připraveni podpořit návrh na odvolání náměstka Stropnického

31.08.2015 20:21

ČSSD požaduje ukončení personálních sporů v pražské koalici a návrat k plnění koaličního programu

Ludvík (ČSSD): Jsme připraveni podpořit návrh na odvolání náměstka Stropnického
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ludvík

Vedení pražské ČSSD na dnešní společné schůzi krajského předsednictva a zastupitelského klubu jednohlasně souhlasilo, že prioritou sociální demokracie na pražském magistrátu je plnění koaliční smlouvy a programového prohlášení rady. „Jde zejména o prosazení takových bodů, jako je rozvoj pražské MHD včetně výstavby trasy metra D a nových tramvajových tratí, úspěšné čerpání prostředků z Evropské unie, výstavba startovacích bytů, zajištění svozu odpadu, nový územní plán a rozvoj sociálních služeb,“ uvedl předseda pražské organizace ČSSD Miloslav Ludvík.

ČSSD nehodlá řešit personální problémy a osobní selhání představitelů koaličních partnerů, zejména Strany zelených. ČSSD se po celou dobu trvání současné koalice soustředí výhradně na plnění programového prohlášení, nikdy neporušila koaliční smlouvu a nevyvolala žádné krizové situace. „Pražská ČSSD nepodepisovala smlouvu s partnery kvůli konkrétním lidem, ať už jde o paní Krnáčovou, pana Stropnického, nebo třeba mou osobu. Vždy jsme chtěli prosazovat náš program a hájit zájmy Pražanů,“ uvedl náměstek primátorky Petr Dolínek.

„Po jednání celorepublikového vedení hnutí ANO uvedli primátorka Adriana Krnáčová i předseda hnutí ANO Andrej Babiš, že největším problémem Prahy je neuspokojivá práce náměstka Matěje Stropnického a jeho setrvání jako náměstka primátora ve funkci. Klub zastupitelů sociální demokracie se s tímto názorem ztotožňuje a je připraven podpořit návrh na odvolání náměstka Stropnického ze Strany zelených na jednání zastupitelstva HMP. Bude to výhradně kvůli neuspokojivým výsledkům jeho činnosti ve funkci náměstka primátorky hlavního města Prahy a nepodloženým urážkám koaličních partnerů,“ řekl dále Miloslav Ludvík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.