MMR: Vláda schválila Dohodu o partnerství, putuje do Bruselu

22.07.2014 21:20

Vláda na svém včerejším (21. července) zasedání projednala finální verzi Dohody o partnerství. Vládní kabinet dokument posvětil a dal zelenou k jeho odeslání Evropské komisi do Bruselu.

MMR: Vláda schválila Dohodu o partnerství, putuje do Bruselu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová

„Dokument, který je základem pro čerpání prostředků z evropských fondů v období 2014-2020 byl ještě včera zaslán Evropské komisi. Tříleté vyjednávání o Dohodě o partnerství, která představuje důležitý podklad pro budoucí čerpání, je za námi,“ řekl náměstek ministryně pro místní rozvoj Daniel Braun.

Všechny připomínky Evropské komise byly vypořádány. Některé sporné body, k nimž v první řadě patří nezavedený služební zákon, zůstávají na stole i nadále. Česko se ale s úředníky z Komise dohodlo na tom, že Brusel nebude přijetím zákona podmiňovat schválení Dohody o partnerství. Na druhou stranu bude po zemi vyžadovat záruky, že se tak skutečně stane a že zákon bude přijat v odpovídající podobě.

„Komise bude chtít vidět průběžné verze zákona i prováděcí předpisy,“ řekl po jednání s Evropskou komisí náměstek ministryně pro místní rozvoj Daniel Braun. Konečné schválení Dohody o partnerství je očekáváno nejpozději ke konci léta tohoto roku.

Vláda v minulých týdnech schválila také znění všech programových dokumentů, které detailně rozpracovávají priority definované Dohodou o partnerství pro využívání evropských zdrojů. Programy byly 17. července oficiálně zaslány do Bruselu a v následujících měsících se jimi bude zabývat Evropská komise. České orgány očekávají vyhlášení prvních výzev pro čerpání prostředků EU fondů na počátku příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

17:17 Kobza (SPD): Půjde i o jakési perpetuum mobile výroby voličů

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě