MMR podpoří vznik 712 pracovních míst ve dvou krajích

31.08.2014 19:25

Přijaté žádosti o poskytnutí dotace v podprogramu Podpora rozvoje pracovních příležitostí na území Ústeckého a Moravskoslezského kraje byly vyhodnoceny. Podpořeno jich bylo celkem 131 z Moravskoslezského kraje v celkovém objemu 199 mil. korun a 75 žádostí z Ústeckého kraje za 99 mil. korun. Celkem bude zřízeno 712 pracovních míst, z toho 467 v Moravskoslezském kraji a 245 v kraji Ústeckém.

MMR podpoří vznik 712 pracovních míst ve dvou krajích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová

Seznamy podpořených akcí budou od dnešního dne (29. 8.) uveřejněny na stránkách podprogramu. Úspěšní žadatelé budou
kontaktováni a vyzváni k dalšímu jednání.

 „V rámci podprogramu, který jsem vyhlásila letos v dubnu, jsme zaevidovali přes 564 žádostí s požadavkem na 907 milionů korun. Všechny žádosti prošly pečlivou kontrolou a ekonomickým posouzením. Jsem přesvědčena, že tyto peníze napomohou k řešení nepříznivé socioekonomické situace v obou krajích,“ řekla ministryně Věra Jourová.

 Při celkovém hodnocení jednotlivých žádostí byla zohledněna míra nezaměstnanosti v místě realizace podnikatelského záměru, velikost podniku žadatele, udržitelnost a efektivnost podnikatelského záměru, finanční zdraví žadatele, výše požadovaná dotace na jedno zřízené pracovní místo a velikost obce, kde bude daný podnikatelská záměr realizován. Hodnotitelská komise na základě výsledků hodnocení vybrala a doporučila ministryni pro místní rozvoj projekty vhodné k podpoře.

 Pro program bylo schváleno 300 milionů korun, z toho na Ústecký kraj bylo vyčleněno sto milionů a na Moravskoslezský kraj 200 milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.