Maniš (SPOZ): Politiku znovu politikům

20.10.2013 10:31

Politiku by měli v naší zemi po říjnových volbách začít dělat znovu politici.

Maniš (SPOZ): Politiku znovu politikům
Foto: archiv DM
Popisek: Ing.Dalibor Maniš,MPA starosta Valašských Klobouk (Sdružení nezávislých kandidátů z Valašských Klobouk)

Zásadním problémem těchto dnů v naší zemi je, že se klasické normální stranictví založené na idejích jedno jestli pravicových či levicových zcela vytratilo na úkor primitivní touhy po korytech. V těchto dnech je to vidět především u zavedených parlamentních stran. Zatím co nám všem známí politici se rvou o koryta, tak politiku u nás vesele dělají novináři a majitelé médií všeho druhu ( bohužel včetně ČT).

Jako politik byť jen komunální rozhodně nehodlám tancovat podle tónů novinářů mnohdy nízké intelektuální úrovně. Jsem přesvědčen, že bychom měli podpořit schopné lidi, obratné politiky a skutečné osobnosti. V minulé Vládě i v Parlamentu až na vyjímky však takoví lidé bohužel nebyli. Je nám denně médii předhazováno, že máme volit svobodně, ovšem z těch, kteří se těší přízni Bakalových a dnes již i Babišových tiskovin. Občane vol podle nejlepšího svědomí na doporučení "bulváru" TOP 09, ODS, ČSSD, KDU-ČSL nebo ANO. Běda tobě volit někoho jiného.

Jedno je jisté, současný mainstream se hodně bojí pana Prezidenta Miloše Zemana. Tyto strany totiž již v minulosti předvedly, že tzv."vůle lidu" v jejich podání lepší demokracii a více svobody nepřinesla. Demokracie bývalých zavedených parlamentních stran je stejná jak za "režimu". Svobodně občane hlasuj, ale musíš volit "správného" námi doporučeného kandidáta. Za současnou situací jednoznačně stojí arogance politických a podnikatelských špiček (např.církevní restituce), nadřazování osobních zájmů a populismus. I přes to, že to u nás všichni víme, jsme znovu pořád dokola vyzýváni, abychom v zájmu demokracie podpořili tradiční zkorumpované parlamentní strany.

Tomu já osobně nerozumím a rozhodně se nehodlám na této devastaci národní hrdosti a identity podílet. Proto denně čteme idiotské výzvy typu "Zastavme Miloše Zemana" dokud je ještě čas. Je vidět, že tito vyzyvatelé ve svém toufalství, že přijdou o svá teplá koryta demonstrují, že již definitivně přišli o rozum. Věřím, že většina našich občanů ještě důkladně zvažuje komu dá ve volbách svůj hlas.

Jsem 15 let starostou města, tedy v první linii mezi svými občany s jejich denními radostmi i starostmi. Nabízím své zkušenosti i získané znalosti stejně tak jako všichni kandidáti SPOZ našim občanům. Nikoli však z důvodu osobního prospěchu, ale z přesvědčení, že všem poctivým lidem svým příkladem a svou prací vrátím důvěru v tradiční hodnoty spokojeného života ze všemi jeho krásnými, ale i pošmournými dny, které nás všechny i naše další generace v životě ještě čekají.

Přeji všem aby si vybrali svým rozumem a na základě dosavadních zkušeností taková zástupce, za které se nebudou muset v budoucnu stydět.

Dalibor Maniš 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…