Med (ODS): Zahodit hněv, závist, faleš

17.12.2018 15:43

Vánoční slovo starosty města Pelhřimova Ladislava Meda

Med (ODS): Zahodit hněv, závist, faleš
Foto: ODS
Popisek: ODS

Vážení a milý spoluobčané,

v dnešní době žijeme poněkud uspěchaný život, proto je velmi důležité se malinko pozastavit. Takovým malým pozastavením jsou pro nás Vánoce, během nichž jsme si bližší než kdy jindy a snažíme se zapomenout na vše špatné. V upřímném lidském porozumění a lidském dotyku je velké tajemství a bohatství života. Tak by to mělo být nejen během Vánoc, ale i v běžném každodenním životě. O vánocích se v nás probouzejí ty nejkrásnější pocity, vzpomínáme také na své blízké, kteří jsou daleko a také vzpomínáme i na ty, kteří už bohužel nejsou mezi námi, ale stále žijí v našich srdcích a vzpomínkách.

Zahodit hněv, závist, faleš a hledat v sobě dobrého člověka, to je pradávné a věčné poselství Vánoc. Je to výzva, abychom se k sobě chovali lépe. Ne množství dárků, ani jejich cena, ale láska, porozumění a spravedlnost je v našem životě světlem, které nám ukazuje tu správnou cestu. A pokud se nám to podaří, dospějeme na sebevědomou občanskou pospolitost, která je zárukou zdravého, kulturního, společenského, duchovního, sociálního i ekonomického rozvoje. K našim Vánocům patří i dodržování zvyků našich předků, jelikož bez tradic nejsou Vánoce těmi pravými, přenášejí se z generace na generaci. Na zářící stromeček, štědrovečerní večeři a okamžiky kouzelných pocitů, které nelze ničím nahradit, se těšíme asi všichni. Nejvíce děti, pro které má vánoční čas zvláštní kouzlo. Je to čas očekávání, čas pohádek, blízkost rodičů, dobrot a dárků. Darujme jim však hlavně lásku a pocit domova. Neboť člověk nepotřebuje k životu jen nejnovější výdobytky vědy, technického pokroku či virtuální svět, ale ukazuje se, že nejvíce potřebuje právě tu lásku a pochopení. Důležitý je pocit, mít v blízkosti sebe člověka, který vám rozumí, a ví jak vám v těžších chvílích pomoci. Upřímné rozhovory, plné pochopení, radosti a potěšení z přítomnosti nejbližších zanechávají stopy v člověku na celý život. Proto v příjemném teple domova jistě budou znít i vánoční koledy a modlitby.

Velice rád bych využil této příležitosti a popřál vám a vašim rodinám jménem svým a jménem místostarostů Josefa Kocha a Zdeňka Jaroše krásné Vánoce, vnitřní sílu, stálý smysl pro radost z malých i velkých událostí života, hodně zdraví, životní jiskry, lásky, potěšení z nejbližších přátel a lidí blízkých vašemu srdci. Nový rok znamená také novou naději, věřím, že mnohé z těch vysněných nadějí se nám podaří v příštím roce naplnit, nechť je pro nás všechny rok 2019, rokem šťastným.

Ladislav Med, starosta města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…