Ministr Herman: Máme kvalitní mladé tvůrce, které je třeba podporovat

11.10.2017 7:34

Ve čtvrtek 12. 10. v 19 hodin se Daniel Herman na pražském náměstí Míru zúčastní slavnostního zahájení festivalu Signal, který finančně podpořilo také Ministerstvo kultury.

Ministr Herman: Máme kvalitní mladé tvůrce, které je  třeba  podporovat
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

Praha se na čtyři večery ocitne v záblescích světel dvou desítek uměleckých instalací. Ty budou zcela poprvé rozmístěny na dvou oficiálních festivalových trasách: trase Centrum a trase Vinohrady. Festival tak v sobě jedinečným způsobem spojí vizuálně atraktivní díla s náročnými instalacemi mezinárodní kvality. Díky podpoře nových uměleckých děl je SIGNAL festival respektovanou platformou i v mezinárodním měřítku a vyhledávaným místem pro seznámení se s nejnovějšími projekty v tomto rychle se rozvíjejícím umělecko-technickém kulturním oboru.

„Jsem velmi rád, že mohu být u zahájení již 5. ročníku tohoto úspěšného a nesmírně kreativního festivalu světel. Líbí se mi spojování historických budov s vizuálním uměním, klasického s moderním, protože to přináší úplně nový pohled na věci a památky. Návštěvníci tak mají šanci vidět pražské památky a zákoutí z úplně jiného úhlu. Jsem přesvědčen, že máme kvalitní tvůrce, mladé umělce a studenty, které je třeba podporovat a umožnovat častější prezentaci jejich umu na veřejnosti,“ řekl Daniel Herman.

Nejočekávanějším dílem nové sekce SIGNAL Calling bude světelná instalace HEARDT autorů Anny Feyrerové, Báry Anny Stejskalové, Richarda Dobřichovského a Tomáše Bukáčka. Toto trojrozměrné světélkující srdce reagující barvami na hudbu hranou z připojeného klavíru mělo svou světovou premiéru na konci srpna na proslulém americkém festivalu Burning Man.

Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…