Ministryně Marksová: Žádost o podporu profesionalizace neziskovek podalo téměř 170 subjektů v objemu půl miliardy korun

02.05.2016 9:17

V prostorách pražského Fora Karlín se minulý týden uskutečnil již 17. ročník veletrhu neziskových organizací NGO Market. Ministerstvo práce a sociálních věcí, řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost, bylo opět partnerem celé akce. Celodenní program byl určen zástupcům neziskovek i široké veřejnosti.

Ministryně Marksová: Žádost o podporu profesionalizace neziskovek podalo téměř 170 subjektů v objemu půl miliardy korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová

Odborníci radili, jak nejlépe nabírat dobrovolníky, přiblížili pravidla strategického plánování nebo představili nejnovější trendy ve fundraisingu. U stánku Ministerstva práce a sociálních věcí, označeného logem Operačního programu Zaměstnanost, se mohli návštěvníci informovat o možnostech podpory z tohoto programu a podrobnostech k aktuálním výzvám. Mimo jiné se mohli zúčastnit semináře věnovanému zrovnoprávnění žen a mužů na trhu práce.

„Právě výzva Budování kapacit a profesionalizace NNO, která umožňuje rozvíjení neziskových organizací, se setkala s mimořádným zájmem. Žádost o podporu podalo téměř 170 subjektů v celkovém objemu přibližně půl miliardy korun,“ připomněla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Celkem se na veletrhu představilo přes dvě stě neziskových organizací nejrůznějšího zaměření. Pestrý program přednášek a workshopů doplnila napínavá interaktivní hra Únik do bezpečí, která dala nahlédnout do světa Linky bezpečí. NGO Market pořádá Nadace Forum 2000. MPSV akci podporuje nepřetržitě od roku 2011. Více informací je na stránkách veletrhu http://www.ngomarket.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…