Ministryně Šlechtová: Oceňuji včerejší atmosféru i aktivní přístup členů a hostů Rady

17.02.2015 21:02

Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy se poprvé sešla v novém složení

Ministryně Šlechtová: Oceňuji včerejší atmosféru i aktivní přístup členů a hostů Rady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy, která je poradním orgánem vlády pro oblast čerpání fondů EU, se dne 16. února poprvé sešla v novém složení. Radu svolal její předseda Bohuslav Sobotka, předseda vlády a jednání řídila její výkonná místopředsedkyně Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj.

Jednání Rady se zúčastnili i další ministři, primátorka hl. města Prahy Adriana Krnáčová a jako hosté předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula a prezident Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů Jan Wiesner. Rada podrobně projednala stav připravenosti ČR na čerpání Evropských strukturálních a investičních fondů v novém období 2014-2020. Diskuse se zaměřila zejména na stav vyjednávání jednotlivých řídicích orgánů s Evropskou komisí o jednotlivých operačních programech a na plnění předběžných připomínek. První výzvy v novém programovém období budou vyhlášeny na jaře letošního roku.

„Otevřená a věcná diskuse nad jednotlivými prvky kvalitní přípravy zahájení nového období je užitečnou příležitostí pro předjednání těchto otázek na politické úrovni ještě před vlastním jednáním vlády. Oceňuji včerejší atmosféru i aktivní přístup členů a hostů Rady. S ohledem na to, že splnění předběžných podmínek podmiňuje zahájení čerpání z fondů EU v novém období, informuji o vývoji v této oblasti vládu každý měsíc,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová.

Rada uložila příslušným ministrům předložit vládě informace vztahující se k dokončení právního rámce pro výkon státní služby. Vyzvala gestory jednotlivých předběžných podmínek intenzivně spolupracovat s Národním orgánem pro koordinaci na jejich plnění. Zástupci hospodářských a sociálních partnerů upozornili na aspekt přípravy implementace, která vyžaduje odpovídající personální a odborné zajištění. Dne 19. února 2015 se bude konat pracovní setkání se zástupci Evropské komise, které připravuje Ministerstvo pro místní rozvoj jako Národní orgán pro koordinaci. V rámci zasedání Rady byly projednány oblasti a očekávané závěry, na něž se jednání s evropskými partnery zaměří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.