Ministryně Šlechtová se setkala s předsedou Komise Rady Asociace krajů Josefem Bernardem

30.08.2017 19:37

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová se dnes v dopoledních hodinách setkala s předsedou Komise Rady Asociace krajů ČR pro regionální rozvoj, zemědělství a venkov Josefem Bernardem.

Ministryně Šlechtová se setkala s předsedou Komise Rady Asociace krajů Josefem Bernardem
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ministryně obrany Karla Šlechtová

Ministryně během jednání informovala o záměru posilovat národní programy zaměřené na podporu prioritních oblastí pro území např. pro rekonstrukci místních komunikací či podpoře v bydlení. Chce také zapojit kraje do přípravy programového období po roce 2020. V této souvislosti informovala o již probíhajících aktivitách MMR v oblasti přehodnocení územních statistických jednotek, tzv. NUTS. 
 
V regionech jsou rozsáhlé venkovské oblasti, proto je třeba starostkám a starostům pomoci s financováním. Pana předsedu jsem právě o těchto možnostech informovala, zároveň jsem informovala o stavu vyjednávání o státním rozpočtu. Rovněž jsem doporučila, aby všichni členové Komise Asociace krajů pro regionální rozvoj a zároveň Regionálních stálých konferencí  byli aktivní a přispívali do diskuse k projednávaným tématům a přenášeli získané informace směrem do území,“ uvedla k jednání ministryně Karla Šlechtová.
 
Mezi hlavními tématy setkání ministryně Karly Šlechtové s předsedou Komise Rady AKČR Josefem Bernardem byly národní programy a dotační tituly Ministerstva pro místní rozvoj a jejich potřeba v krajích. Ministryně dále informovala i o tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+, ve které je i jeden z hlavních cílů aktivně zapojit kraje a prohloubit komunikaci s regiony prostřednictvím Regionálních stálých konferencí, jež sdružují hlavní aktéry regionálního rozvoje v daném kraji. Došlo i na otázku čerpání evropských dotací a budoucí aktivní zapojení krajů.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.