Nekl (KSČM): Šikula Langer

12.03.2015 10:48

Ti bývalí ministři vnitra, to jsou ale šikulové. Z jednoho se stal nakonec premiér a po neslavném konci se strejdou a bytem multimilionář. Samozřejmě křišťálově čistý. Tuším Gross se jmenoval. A nyní se objevil další šikula.

Nekl (KSČM): Šikula Langer
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Shodou okolností také bývalý ministr vnitra. Íčko mu tuším říkali. Z politiky před pár lety prý odcházel chudý pomalu jako kostelní myš a ejhle, rok se z rokem sešel a je z něj šťastný majitel akcií v hodnotě 40 miliónů korun společnosti IES MORAVIA REAL svého přítele Ivana Kyselého. Téhož Kyselého, jehož společnosti vlastní lukrativní nemovitosti v centru Olomouce v hodnotě několika stovek miliónů. Žiji v kraji, který je též krajem Ivana Langera. Nechci slyšet trávu růst, ale dost často i v současné době jsem slyšel, že bez Langera se v Olomouci a okolí ani prasečí chlívek nepostaví. Možná by k tomu mohl něco říci i jeho bývalý poradce, pozdější primátor Olomouce a dnes místopředseda ODS a poslanec Martin Novotný. Nebo jsou kořeny jinde? Třeba masivní rozklad Policie ČR za panování pana Langera, zrušení vyšetřovacích týmů odkrývajících různé kšefty či celé protikorupční jednotky a odejití schopných a zkušených kriminalistů. To samozřejmě nemohu posoudit, proto jsou to jen ubohé spekulace. O to víc je třeba konečně v Poslanecké sněmovně projednat a přijmout zákon o prokázání nabytí majetku. Komunističtí poslanci jsou již roky připraveni svůj návrh ve Sněmovně obhájit a prosazovat, bohužel zatím neúspěšně. Ať byla u kormidla ODS s TOP 09 a jejich přisluhovači z Věcí veřejných a následně jejich odpadlíků, či ať vládne Sobotkova Sociální demokracie s hnutím miliardáře Babiše ANO a jim sekundujícími a klérem řízenými křesťanskými demokraty. Pro tyto vlády byl a je návrh komunistů nepřijatelný. Současní vládcové slibují, že mají lepší. Bohužel se na program Sněmovny v rámci jejich ročního vládnutí nedostal.

Nenastal čas, i v souvislosti se zmíněnou kauzou bývalého ministra vlády ČR, paní a pánové poslanci z ČSSD, ANO a KDU-ČSL k zahájení plnění předvolebních slibů? Proč chce ANO změnu koaliční smlouvy? Že by se zaleklo svých předvolebních slibů v oblasti sociální, daňové diferenciace či výše zmíněných prokazování nabytí majetku?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

18:14 Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k Andreji Babišovi a EU.