ODS: Juncker opět dokázal, že nemá v čele komise co dělat

15.09.2016 9:40

Za nudný a neinspirativní označili europoslanci za ODS letošní projev o stavu unie předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera. Juncker je podle nich bohužel zárukou, že se Evropská unie žádných potřebných reforem nedočká.

ODS: Juncker opět dokázal, že nemá v čele komise co dělat
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Bohužel projev předsedy Junckera ukázal, že po brexitu jde komise směrem, kterého jsme se obávali – tedy více Evropy, osočování členských států z populismu a z nepochopení krásných společných evropských ideálů,“ řekl místopředseda ODS Evžen Tošenovský. „Za velmi nebezpečné považuji prohlášení o Evropském generálním štábu bez jakéhokoli zakotvení vůči NATO. Co to vlastně znamená? Bude tedy našemu parlamentu odebráno právo rozhodovat o zahraničních misích našich vojáků?“ dodal Tošenovský. 

„Junckerův projev byl stejný jako on sám: Nudný, unavený, zastaralý,“uvedl na Twitteru předseda Aliance evropských konzervativců a reformistů Jan Zahradil. „Přesto by nám ale nemělo uniknout několik pro Evropu nebezpečných myšlenek. Juncker se v podstatě postavil proti vnitřnímu trhu osmadvacítky, když odmítl konkurenci na trhu práce, což se dotýká i českých firem. Postavil se za federalizaci eurozóny a tedy za de facto dluhovou unii, které by se Česká republika měla vyhnout velkým obloukem. A za třetí jsme opět slyšeli o ‚evropském generálním štábu‘ a evropské armádě, což není nic jiného než vzkaz našim spojencům, že NATO nás už nezajímá. Evropa by tak přišla o jedinou garanci bezpečnosti, kterou v tuto chvíli má,“ dodal Jan Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…