Paroubek: Sobotka i Babiš ještě mohou Bakalu přimět, aby splnil veřejný příslib

23.03.2015 17:31

V závěru týdne byla média plná informací o fyzickém útoku chystaném na A. Babiše. Ten plánoval jeden z nešťastných nájemníků bytů OKD frustrovaný svým životem. Jak to hezky vulgárním slovem vyjádřil A. Babiš: „Podvedený“ Z. Bakalou. Sprosťáctví ministra financí je ojedinělé, přesto je média zcela přešla.

Paroubek: Sobotka i Babiš ještě mohou Bakalu přimět, aby splnil veřejný příslib
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Babiš tohoto incidentu využil k tomu, aby utočil na B. Sobotku, který podle jeho názoru, a v tom se s ním shoduji, zavinil dnešní situaci desítek tisíc nájemníků bytů OKD. Jak ze strany Z. Bakaly, tak ze strany tehdejší vlády (B. Sobotky) byly učiněny veřejné přísliby, že zájemci z řad nájemníků získají od Z. Bakaly „své“ byty do osobního vlastnictví za pro ně velmi výhodných finančních podmínek. A. Babiš, jak je zřejmé, nehodlá svého kolegu oligarchu nutit (a už vůbec ne donutit) ke splnění jeho veřejného závazku a tváří se, jako by celá věc byla v důsledku Sobotkova zavinění již nezvratně uzavřena.

V bytech OKD platí běžné tržní nájemné

Andrej Babiš nejspíše hraje už pouze o budoucí vliv hnutí ANO v krajských volbách, a to v prvé řadě v Moravskoslezském kraji. Bankrot Bakalovy NWR přitom dává premiérovi i ministru financí velké možnosti k tomu, aby Bakalu donutili splnit jeho veřejný závazek vůči 44 tisícům nájemníků bytů OKD, kteří zatím, vzdor Bakalovým slibům, v bytech OKD platí běžné tržní nájemné.

Ministr financí Babiš zkrátka chce ale pouze využít kardinální Sobotkovu chybu, a na nájemníky bytů OKD ve skutečnosti kašle. Hodí s emu spíše podvedení, nežli uspokojení ve svých požadavcích.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy