Pošvářová bude společnou kandidátkou zelených a Pirátů

04.08.2014 9:42

„Miloslava Pošvářová do Senátu“ – tak zní název koalice Strany zelených a České pirátské strany, s jejichž podporou vstupuje do voleb do Senátu v Brně bývalá ředitelka Úseku kontroly kvality staveb ŘSD a známá bojovnice proti rozkrádání státu Ing. Miloslava Pošvářová, Ph.D.

Pošvářová bude společnou kandidátkou zelených a Pirátů
Foto: Archiv MP
Popisek: Miloslava Pošvářová

Na společné podpoře nezávislé kandidátky se minulý týden dohodli zástupci obou stran. Pošvářová proslula jako nekompromisní kritička toho, jakým způsobem se v ČR staví dálnice, i poměrů na Ředitelství silnic a dálnic, ze kterého byla po neshodách s vedením v lednu letošního roku propuštěna. Nadace Charty 77 jí letos za občanskou statečnost udělila Cenu Františka Kriegla.

„Myslím, že voliči jsou už unaveni obecnými proklamacemi kandidátů. Lidé už tolikrát věřili politikům a mnohokrát byli zklamáni. V Bibli je psáno ‚Po ovoci poznáte je‘. Výsledky mé práce pro stát i hodnoty, které jsou pro mne nepřekročitelné, jsou signálem voličům, co ode mě mohou čekat. Ve svých funkcích jsem narazila na limity, které mi v určité fázi rozpracovanosti nedovolily dotáhnout některé dálniční kauzy do konce. Pokud mi dají voliči podporu, společně s dalšími senátory, například Eliškou Wagnerovou a dalšími, budeme iniciovat legislativní změny, které povedou ke zlepšení pozice státu a k jasnému označení, kdo za co nese odpovědnost a její reálné vymáhání budeme po těchto orgánech také požadovat,“ říká Miloslava Pošvářová.

„Paní Pošvářová nás uchvátila svojí osobností a nekompromisní pracovní morálkou, pročež také s přehledem zvítězila v našich primárních volbách. Piráti tak dostali možnost pomoci do Senátu další odvážné bytosti, která chápe, že stát je tu pro lidi, a je ochotna za to bojovat i za cenu ztráty zaměstnání a životního standardu. Její energie nás inspiruje, a tak očekáváme, že společná kampaň se Stranou zelených bude úspěšná,“ říká ke společné podpoře Pošvářové Tomáš Vymazal, 4. místopředseda České pirátské strany.

„Odvážné a čestné ženy jsou v politice potřeba, protože prospěch z jejich práce potom mají všichni občané,“ dodává Jana Drápalová, 1. místopředsedkyně Strany zelených.

„Miloslava Pošvářová je uznávanou odbornicí a ztělesněním odvahy a boje proti korupci. Její dosavadní činnost je sama o sobě zárukou toho, že nikdy nepodlehne lobbistickým tlakům a bude vždy bojovat za to, aby se s veřejnými prostředky nakládalo transparentně a smysluplně,“ říká ke kandidatuře Pošvářové Matouš Vencálek, předseda jihomoravské krajské organizace Strany zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…